Валутни курсове за 29.03.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / Разни / Тереза Мей е фаворит за поста на Камерън

Тереза Мей е фаворит за поста на Камерън

Фигура, която да обедини Консервативната партия и да се противопостави на набиращия инерция бивш кмет на Лондон Борис Джонсън, мнозина виждат в министъра на вътрешните работи Тереза Мей.

След резултатите от референдума, който реши Великобритания да напусне Европейския съюз, именноДжонсън се изживява като фаворит за поста на Камерън, но една влиятелна жена може да се окаже изненадваща пречка в намеренията му.

Джонсън увеличи  рейтинга си сред поддръжниците на Консервативната партия, а някои от депутатите го припознават като бъдещия премиер.

Правосъдният министър Майкъл Гоув също разчита на значителна подкрепа

Фигурата на Джонсън обаче е спорна. Не всички депутати от консерваторите са убедени, че той е подходящият кандидат, дори след изявите му в подкрепа на кампанията за Брекзит. Има съмнения дали той е достатъчно сериозен, за да се справи с този отговорен пост.

Тереза Мей
Тереза Мей, Източник: Flickr / Policy Exchange

Затова консерваторите обмислят дали да не дадат подкрепата си за Тереза Мей, която още не е заявила официално, че ще участва в подобна надпревара. Мей води тиха кампания в подкрепа на членството в ЕС, но може да се окаже обединяваща фигура за Консервативната партия, която сега е разделена.

Алан Дънкан, депутат от партията, смята, че не е задължително новият премиер да е поддръжник на Брекзит, макар страната да е избрала този път след допитването. Той открито заяви, че Джонсън не му е фаворит, а не е и толкова сигурно, че обикновените поддръжници на партията ще го подкрепят, въпреки атрактивната му визия и ефектните изяви в кампанията.

Виж също

Трафик камери

Катаджии и камери ще дебнат побеснели шофьори по пътя към морето

Като мярка за справяне с трафика през лятото, породен от големия наплив на автомобили към …