Валутни курсове за 24.04.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / Свят / Северна Америка / Стрелецът, убил на над 50 души във Флорида, не е непознат на ФБР

Стрелецът, убил на над 50 души във Флорида, не е непознат на ФБР

Стрелецът, който уби повече от 50 души при престрелка в гей-клуб в американския град Орландо – Омар Матийн , е бил стар познайник на ФБР-службите още преди разразили се инцидент. Освен това Матийн е „прекарал известно време“ в обсега на  агентите от организацията, предаде ВВС.

Министерство Правосъдието - САЩСътрудникът от ФБР Роналд Хопър коментира случая: „В полезрението на ФБР Матийн  влезе за първи път преди 3 години, когато той си позволи да изрече подстрекаващи коментари в разговор със свои колеги на работа, заявявайки смело, че може би има връзки с терористи. По време на разследването на това ние не потвърдихме обоснованост на направените от него заявления и делото е било затворено“.

През следващата 2014-та година. Матийн отново навлезе в обсега на службите за сигурност, тъй като е имал предполагаеми връзки с небезизвестният Абу Салах от САЩ –  камикадзе на ислямистите в Сирия.

Хопър добави още: „ФБР проведе щателно разследване, включително и разпита Матийн. Ние стигнахме до констатацията, че контактите са били изключително малко и не могат да бъдат сметнати като заплашителни“.

Виж също

Виза Канада

Надцакването с визи между Европа, САЩ и Канада продължава

Натиск върху Европейската комисия да вземе до 12 юли становище по отношение на безвизовото пътуване …