Валутни курсове за 19.04.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / Свят / Южна Америка / Спират полетите на „Луфтханза“ до Венецуела

Спират полетите на „Луфтханза“ до Венецуела

От немската авиокомпания „Луфтханза“ съобщиха, че от 18 юни спират полетите си до Венецуела.

От компанията добавиха, че причината за взимането на тази мярка е, валутният контрол във Венецуела. Той прави невъзможна обмяната на парите, които авиокомпанията е спечелила, в долари и трансферирането им извън латиноамериканската държава.

Строгият валутен контрол за първи път бе въведен през 2003 година от покойния президента Уго Чавес. Тази мярка бе допълнително затегната преди две години. От което няколко чуждестранни авиокомпании да намалят полетите си до Венецуела, защото в противен случай губят милиарди долари, заради това че парите им остават в местната валута.

ЛуфтханзаВ последно време икономиката на Венецуела отчете огромни спадове, в следствие на поевтиняването на цената на суровия петрол, който е основен източник за приходи в държавата. Освен това се наблюдават високи нива на инфлация, режим на тока, намаляване на работната седмица за държавните служители на 2 дни, липса на основни стоки или суровини.

Въпреки всичко от „Луфтханза“ се надяват в близко бъдеще да възстановят отношенията си с Венецуела, макар че тенденцията към по–ниско търсене на билети за международните полети до страната от Южна Америка е започнала още през 2015 и се е запазило и през първото тримесечие на тази година.

Виж също

Венецуела - протести

Драма във Венецуела – 17-годишно момче бе убито по време на протест

Положението във Венецуела става все по-тежко Венецуелците масово няма с какво да се хранят. При …