Валутни курсове за 25.04.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / България / Близо до Вас / В Сливен лепят на телефоните на пенсионери стикер с надпис „Измама!“

В Сливен лепят на телефоните на пенсионери стикер с надпис „Измама!“

От полицията в Сливен откриха начин как да се справят с телефонните измамници. Всеки ден органите на реда ходят по домовете на възрастни хора в града и залепят по един стикер на телефоните им. Това действие е продиктувано след като за периода от два месеца 7 пенсионери бяха ограбени с хиляди левове от телефонните апаши.

82-годишната Иванка Тачева, разказва че тя често е обект на позвънявания от непознати, които по една или друга причина и искат пари. По принцип тя винаги успявала да се досети, че това са измамниците, но един път била подведена. Когато баба Иванка вдигнала телефона, от другата страна на линията се чуло „Госпожо, синът ви падна от третия етаж. Счупи си лявата ръка, левия крак и сега ще трябва голяма сума.“. Изплашена тя започнала да събира, 10 000 лева които и поискали. Междувременно се обадила на сина си да провери как е и така разбрала, че е станала жертва на измамниците. С недоверие пуска и полицаите в дома си, които да и залепят стикерчето с надпис „Измама! Не давай пари, първо провери”.

Телефон
Източник: Wikipedia

Тъй като измамниците може да дръзнат да се представят и за служители на реда, от полицията предупреждават гражданите, винаги да следят дали лицето, което се представя за един от техните редици носи униформа и отличителни знаци.

Говорителят на ОД на МВР – Сливен Първолета Мандинска направи изявление, в което апелира към старите хора да не вярват на измамниците, и още повече щом някой заговори за пари, то това най-вероятно е измама.

Виж също

Варна

Без изненади в конкурса за главен архитект на Варна

Заемащият длъжността главен архитект на Варна Виктор Бузев очаквано спечели конкурса за длъжността, след като …