Валутни курсове за 25.04.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / Криминални / Хасковско семейство е производител на контрабандни цигари

Хасковско семейство е производител на контрабандни цигари

На този пазар 20 цигари се търгуват за левче.

В ромските гета масово се произвеждат нелегални цигари. Освен, че са незаконни тези стоки са и много опасни за човешкото здраве. Оказва се, че ловките „предприемачи“ продават 20 броя цигари на символичната цена от 1 лев.

Може би единствено „истинските пушачи“ биха различили контрабандите от произведените във фабрика тютюневи изделия. Тъй като хасковските производители на цигари показват завидни умения в изработването на тютюневото цилиндърче, вероятността да бъдат сбъркани с легални не е висока. Това, което издава контрабандната стока е, че тя се продава вместо в традиционните кутии – в найлонови пликчета. А цената подбива повече от очакваното пазарната.

Едни от най-видните производители на подобен вид стоки са живеещото в хасковския квартал „Република“ семейство Али.

Защо го правят?

Айше Али изтъкна ясната причина за своите тютюневи подвизи: „Таванът пада и искам да правя ремонт и вземах малко тютюн да работя. Тютюна по 5-6 лева взимаме и имам 15 лева печалба”.

Цигари
Източник: Pixabay

Вече е напълно невъзможно семейството да ремонтира дома си, но за сметка на това изкараните пари ще влязат в употреба – в съда.

Ангел Цанков – директор ОД на МВР – Хасково разказа, че в конкретния случай става дума за малка фабрика за производство на цигари. Самите те са изработвани ръчно, но по-сериозният проблем е, че тютюнът, с който са запълвани е с неустановен произход. Това автоматично го вкарва в графата  „вредни“ за човека.

Органите на реда още не са установили от кога съществува тази цигарена фабрика. Оказа се обаче, че в нея единствен работник е била Айше. Самата тя споделя, че е имала редовни клиенти.

Виж също

Източник: Wikimedia/Иван Иванов

Пострадала при жестока катастрофа в Търновско е с опасност за живота

30-годишна жена от с. Батак е претърпяла катастрофа, при която е получила множество сериозни травми, …