Валутни курсове за 25.04.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / Разни / Лайфстайл / В Сардиния котките си имат плаж

В Сардиния котките си имат плаж

Остров Сардиния се намира се в Италия и е разположен на запад от Апенинския полуостров. Климатът е типичен средиземноморски и притежава статут на автономен регион.

Котка плажИзглежда, че островът привлича туристи по много интересен начин, а именно с плажа и котките. В интерес на истината котетата не се разхождат свободна по плажната ивица, а са настанени в приют непосредствено до нея. Оказва се, че това е наистина една различна атракция за плажуващите.

Приютът отваря врати от 2011 г. насам и вече е посетен от хиляди туристи.

Не е тайна, че четириногите пухковци се страхуват от вода, но котките в приюта са пълна противоположно. Самите те са се пренесени там по бреговете на Сардиния много отдавна от рибари, които са имали огромни проблеми с гризачите.

Има някой важни условия, които желаещите да видят котките трябва да спасяват.  Плажуването с четириногите се осъществява с предварителна резервация. Допустимият брой на хората е 10 и то в групи, като и престоят им е ограничен – не може да продължи повече от 30 минути. Всичко това се прави,  за да не се стресират животните.

Виж също

Източник: Pixabay

Често ли изтървате във вода смартфона си? Ето как да го „спасите“

Забравете за купата, напълнена с ориз и приветствайте пясъчната котешка тоалетна Тенденцията хората случайно да …