Валутни курсове за 20.04.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / Криминални / Руснаци обучават бивши военни как да ловят бежанци

Руснаци обучават бивши военни как да ловят бежанци

Набират популярност отрядите за „лов на бежанци” по границата ни с Турция.

Динко от Ямбол стана медийна звезда, но има и хора, които се питат редни ли са действията на такива групи.

По данни от българската полиция, месечно в граничната зона се задържат около 1500 бежанци. Според групата, която се нарича „Военен съюз на България”, това е малка част от реалния им брой.

Мъжете от нея издигат призива „трябва да ги спрем дори със сила!”

Те ходят маскирани и само водачът им Владимир казва името си. В такива организирани групи участие вземат около 800 души, които биват обучавани от руснаци. Двама от групата наистина говорят руски, издават заповеди, насочват действията на другите, които пък им се подчиняват. Правят истинско съвещание и обменят актуалната информация, с която разполагат.

Най-малко половината от тези групи се състоят от бивши военни, които сега виждат мисията си в това да спират бежанците, които се опитват да проникнат от Турция на наша територия.

Един от мъжете споделя странни виждания: „Ние, българите, си имаме собствени правила. Затова и ще оцелеем за разлика от германците”.

Друг е чул слухове, че поне една трета от бежанците са заразени със СПИН и се учудва как страната ги пуска просто ей така да влизат и призовава „всяко животно, което влиза през границата, да бъде в карантина”.

БежанциНа пръв поглед това, което вършат от групата, изглежда като игра, но нещата лесно могат за излязат извън контрол. Показват се кадри, в които ръцете на заловените са завързани със свински опашки.

Министър Румяна Бъчварова коментира, че не бива през територията на България да се създава нов бежански път към Западна Европа, но „аз съм против работата на гражданските отряди”.

Те обаче продължават да действат в граничните райони, а голяма част от българите ги подкрепят в дейността им.

Недоверието е дълбоко заложено в българите, е мнението на Красимир Кънев от Българския хелзинкски комитет и обяснява, че омразата им към бежанците постоянно бива подклаждана, без да се обяснява откъде идват тези хора и на какви лишения и несгоди са подложени. Набляга се само на това, че бежанците са заплаха за страната и как скоро ще има повече мюсюлмани, отколкото християни.

Отрядите искат и подкрепа:

„Можем да използваме всякакъв вид помощ, дрехи, пари, въоръжение. В крайна сметка тук защитаваме цяла Европа“. Те предупреждават, че ако споразумението на Европейския съюз с Турция се провали, са готови да водят и война.

Виж също

Източник: Wikipedia

3-годишно дете намери гибелта си в басейн край Балчик

Тригодишно детенце от Румъния се е удавило в плувен басейн недалеч от морето край Балчик. …