Валутни курсове за 28.03.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / Свят / Европа / Русия: Месото и зеленчуците за детски храни вече не са част хранителното ембарго

Русия: Месото и зеленчуците за детски храни вече не са част хранителното ембарго

След като Русия наложи ембарго на храните, идващи от Турция, сега правителството взе решение да изключи месото и зеленчуците от списъка с хранителното ембарго. В частност тези, предназначени за производството на детски храни. Съответното Постановление бе подписано на 27-ми май от премиера Дмитрий Медведев.

От края на втората половина на 2014 година влезе в сила ембаргото върху вноса на множество продукти от страните членки на ЕС, Норвегия, САЩ, Канада и Австралия. Забраната включва вноса на едни от най-консумираните продукти – месни, риба и морски дарове, плодове, зеленчуци и млечни продукти.

Русия - магазин за месоЦелта на промените е пряко свързана с потвърждаването на предназначението на продуктите. След като  то бъде изяснено и доказано – ембаргото ще падне.

Самите изменения ясно очертават рамките на ограничението. Засегнати са замразените месни продукти от едър рогат добитък, прясното охладено или замразено птиче месо, също така и замразените и сушените плодове.

Търговците, които желаят да продължат с износната търговия са „принудени“ да представят редовни документи, а с тях могат да се сдобият в Министерството на селското стопанство.

Виж също

Източник: Wikimedia

Новоназначения и смени в състава на британския парламент. Борис Джонсън е новият външен министър

Новият британски външен министър е Борис Джонсън. Неговото назначение дойде непосредствено след като Тереза Мей …