Валутни курсове за 24.04.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / България / Близо до Вас / Русе: нагли роми набиха мъж, заради няколко сливи

Русе: нагли роми набиха мъж, заради няколко сливи

Нелепите случаи, породени от насилие не секват. Този път градът е Русе, а случаят е наистина потресаващ. Мъж отнесе жесток побой и то заради направена елементарна забележка.

Роми пребиха 28-годишен собственик на сливово дърво, който просто искал да опази плодовете си . Мъжът отправил нормална забележка да не се бере от дървото, а в замяна бил „достойно набит“. Побоят бил нанесен с колове колове, като потърпевшият Антон Спасов е отнесъл множество рани по главата. След края на свадата, той е откаран в болница.

Предисторията

Органите на реда от МВР-Русе потвърдиха случилото се, като все още изясняват детайлите около пободя. Антон Спасов – собственикът на дървото, забелязал как късно през нощта някой бере плодове и чупи клони от сливовото насаждение. Мъжът излязъл отвън и леко смъмрил крадците да преустановят действията си. Непосредствено след това той се върнал в къщата си.

Сини сливи
Източник: Pixabay

Ромите обаче не се стърпели и извикали Антон навън. Малко след като той се появил, около дузина от тях се метнали върху нищо неподозирания мъж и го пребили без да му мислят много. Те го налагали с прътове. Уплашена от гледката, майката на потърпевшия извикала полиция. Антон е откаран в болница с множество рани по главата.

Подобни случаи са израз на изключителна наглост и все повече зачестяват. Това потвърдиха от МВР-Русе. Освен това ограбването и нарушаването на целостта на дърветата е честа практика от местните роми. За жалост те остават безнаказани в повечето случаи.

Виж също

Източник: Wikimedia/Иван Иванов

Пострадала при жестока катастрофа в Търновско е с опасност за живота

30-годишна жена от с. Батак е претърпяла катастрофа, при която е получила множество сериозни травми, …