Валутни курсове за 24.04.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / България / Политика / Първанов: Неадекватни министри блокират работата на половината министерства

Първанов: Неадекватни министри блокират работата на половината министерства

Пред журналисти Първанов посочи като причина за раздялата с ГЕРБ, мнението си, че   "Неадекватни министри блокират работата на половината министерства"

Георги ПървановПрезидентът на България от 2002 до 2012 година Георги Първанов смята, че евентуален ляв кандидат има шансове да стигне до балотажа на предстоящите президентски избори през есента. Той не отрече, че се обсъжда обща кандидатура на левите формации.  На този етап пред него обаче не стои на дневен ред въпросът лично да се впусне в надпреварата, защото "имам други амбиции, други идеи за личния си живот, но политическото решение предстои”,заплете интригата председателят на ПП АБВ. Той не пропусна да изтъкне заслугите си в рамките на президентската институция с думите:
„В рамките на правомощията аз съм постигнал много и трудно бих могъл да направя нещо по-различно”.

Решението за напускане на управляващата коалиция е взето от Националния съвет на партията, в който участие взе и подалият оставка социален министър Ивайло Калфин, разясни Първанов.

Ивайло Калфин„На шестия месец от създаването на коалиционното правителство  предупредих, че има срив в диалога, пълна нечуваемост и аз замразих изпълнението на партньорското споразумение с това правителство. Но ние не се разделихме с ГЕРБ заради несходство в характерите, големият проблем е, че не върви работата в половината от министерствата. Този кабинет не е полезен на България“, допълни картината екс-президентът.  Министрите на здравеопазването, външните работи и вътрешните работи са неадекватни и от АБВ са очаквали тяхното отстраняване, но това не се е случило и е преляло чашата на търпението на формацията.

„Понеже правителството е слабо и издиша, най-лесно е да измислиш външен враг и да теглиш една тебеширена черта помежду ни. Това е най-вредният сценарий за България, който може да има, с оглед на предстоящите президентски избори“ ,  коментира Георги Първанов обвиненията, че АБВ е проруска партия и затова клати правителството. Въпреки това той призна, че в момента кабинетът е стабилен, защото няма алтернатива, но левите ще опитат да я създадат, завърши оптимистично експрезидентът.

Виж също

Източник: Pixabay

Проектът АЕЦ „Белене” е пагубен за България, според Валери Симеонов

Излезлият напоследък отново на дневен ред проект за АЕЦ „Белене” предизвика коментара на съпредседателя на …