Валутни курсове за 19.04.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / Свят / Азия и Австралия / В Пхенян се проведе митинг по случай годишнината от избирането на Ким Чен-ун

В Пхенян се проведе митинг по случай годишнината от избирането на Ким Чен-ун

По повод годишнината от избирането на Ким Чен-ун за председател на Държавния съвет на Северна Корея, в Пхенян се проведе митинг, в който взеха участие хиляди души.

На площада „Ким Ир-сен“ се събраха хора от различни социални прослойки, започващи от високите етажи на властта в лицето на лидерите на Корейската трудова партия, преминаващи през военни, държавни лидери и представители от органите на реда, стигащи до ръководители на обществени организации, университетски преподаватели и студенти.

Избирането на Ким Чен-ун на висшия държавен пост е събитие с огромно историческо значение.“, каза председателят на Върховното народно събрание Ким Йон-нам. Той се апелира към народа и армията на КНДР „да се сплотят още по-тясно около лидера на страната, с единствената цел – постигане на окончателна победа и реализиране на революционното движение, което ще доведе до мощна социалистическа нация и обединена родина.“. Участниците в това мероприятие показаха своята преданост към Ким Чен-ун, заемащ висши партийни и държавни постове.

Ким Чен Ун
Ким Чен-ун, Източник: YouTube

На 29 юни бе създаден Държавния съвет, като заместник на Националния комитет за отбрана. Единодушно за негов председател бе избран Ким Чен-ун. Сесията на парламента, на която Ким Чен-ун бе избран за ръководител на Държавния съвет, се проведе след конгреса на Корейската трудова партия през месец май. В рамките на този форум за председател на партията бе избран Ким Чен-ун. Преди това той ръководеше Корейската трудова партия в качеството си на първи секретар. На поста генерален секретар на партията, по решение взето от ръководството на КНДР, е назначен пожизнено бившият лидер на страната Ким Чен-ир, вземайки се под внимание неговите заслуги за корейската нация.

Към днешна дата Ким Чен-ун също така стои на чело на въоръжените сили в страната, притежавайки пред името си званието маршал.

Виж също

Китай смог

Повече от половината китайци са изложени на рискова концентрация от фини прахови частици

Международната агенция по енергетика изнася данни от ново проучване, според които замърсяването на въздуха е …