Валутни курсове за 24.04.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / Свят / Европа / Путин и Инфантино се срещат отново

Путин и Инфантино се срещат отново

След като сложиха началото на кампанията за набиране на доброволци за Купата на конфедерациите през 2017 година и за световното първенство по футбол през 2018 година в Русия, руският президент Владимир Путин и президентът на ФИФА Джани Инфантино се срещнаха за кратко. Мероприятието се проведе днес в Москва.

Двамата лидери разговаряха насам

Очакванията относно форума, който ще се проведе след две години, са 15 хиляди доброволци да се включат в него, а една трета ще се ще вземат участие в Купата на конфедерациите.

Путин и Инфатино - срещаРуските медии отразиха думите на Инфантино: „Националният отбор на Русия може да поднесе изненада на Евро 2016“. Освен това той си позволи да даде ясна прогноза за руския тим: „можем да очакваме руският тим на финалната част на шампионата“.

Инфантино не пропусна да спомене, че Руската държава е дала абсолютни предпоставки за идеалната подготовка на Мондиал 2018. Освен това нито икономическото положение, нито някакъв друг страничен фактор ще попречат на безпроблемното протичане на световното първенство.

Това не е първата среща, която Путин и Инфантино организират

Първата такава беше през април, когато самият ръководители на ФИФА, редом с други експерти официално посетиха Руската държава. Там те инспектираха основните съоръжения и проследиха обстойно подготвителните процеси за световното първенство.

Виж също

Източник: Pixabay

5-килограмово едногодишно дете едва оживяло след строга веганска диета

Подозрения за строга веганска диета накараха властите в Милано да отнемат едногодишно момче от родителите …