Валутни курсове за 25.04.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / България / Близо до Вас / Проверяват туристите на КПП-та в Слънчев бряг

Проверяват туристите на КПП-та в Слънчев бряг

Видеонаблюдение и КПП-та ще са допълнителна гаранция за сигурност на летовниците в най-големия ни курорт Слънчев бряг.

Мерките бяха обмислени и наложени след стрелбата между групи около босове на подземния свят, при която един гард бе убит, а ДимитърЖелязков-Очите получи множество прострелни рани и се бори за живота си в Бургаската болница.

Първите посетители, които бяха проверени от полицията, се отнесохо благосклонно и с доверие.

В курорта пристигна втората смяна командировани от вътрешността на страната униформени – 180 души, с което общият брой на служителите на реда в мегаполиса става 300.

Ще бъде извършван и контрол за продажбата на акцизни стоки.

Междувременно, Специализираният наказателен съд уважи искането на Специализираната прокуратура за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража” на Димитър Николов, Иван Терзийски, Силви Николаев и Николай Иванов по обвинението им в участие в организирана престъпна група, занимаваща се с разпространение на наркотични вещества, изнудвания и заплахи. Четиримата са част от групата, участвала в стрелбата в курорта, при която бе прострелян Митьо Очите, а охранителят му бе убит. В момента Желязков е преместен за лечение в софийска клиника.

Преценката на съда се базира на събраните по делото доказателства, разпитите на свидетелите и високата степен на обществена опасност и съществуването на обосновано предположение за авторство на деянието на всеки от обвиняемите, както и

Слънчев бряг
Слънчев бряг, Източник: Wikimedia

съществуващата опасност да извършат друго престъпление.

Друго дело, гледано от Специализирания наказателен съд, определи исканата от Специализираната прокуратура мярка за неотклонение „задържане под стража” за Руси Динков като ръководител и Стоян Динков и Любомир Ламбов като участници в организирана престъпна група , създадена с цел разпространение на наркотични вещества. След предприетите прцесуално-следствени действия, в това число и разпит на свидетели с тайна самоличност, съдът прецени, че е налице опасност да извършат и друго престъпление и приложи най-тежката мярка спрямо тримата, които бяха задържани при спецакция във Варна. Руси Диков е с прякор Полковника и е бивш шофьор на клубния автобус на Спартак Варна, а Стоян Диков му е син.

И двете присъди подлежат на обжалвания и протест пред Апелативния специализиран наказателен съд, а ако има такъв, делата са насрочени за 7 юли.

Виж също

Източник: Wikimedia/Иван Иванов

Пострадала при жестока катастрофа в Търновско е с опасност за живота

30-годишна жена от с. Батак е претърпяла катастрофа, при която е получила множество сериозни травми, …