Валутни курсове за 25.04.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / Криминални / София: Престъпници ограбиха заложна къща, след което стреляха по полицаи

София: Престъпници ограбиха заложна къща, след което стреляха по полицаи

По сред бял ден, двама бандити нахлуха в заложна къща в София, след което я обраха. При появата на униформените, престъпниците не се поколебали и стреляли по тях.

Обраната заложна къща се намира на ул. „Ломско шосе“, а сигналът за самото престъпление е постъпил в службата на спешният телефон 112 около 14:20 часа.

От столичното районно са реагирали светкавично и са изпратили униформените, намиращи се в непосредствена близост на местопрестъплението. Полицаите не се поколебали и погнали обиджиите, които по непотвърдена информация са изстреляли няколко патрона по посока на служителите на реда.

Ожесточеното преследване

Резултатите от акцията по задържането на злосторниците са положителни. Разследващите от Столична полиция съобщиха, че са успели са заловят единия от крадците. По време на гонката, разразила се в кв. „Разсадника“, опитващият се да избяга не се е притеснил да стреля многократно срещу полицаите. Именно защото районът е бил изпълнен с хора, униформените са реагира и също са отправили изстрели по престъпника. Бягащият мъж бил прострелян и задържан. Полицаите заявиха, че престъпникът не са съпротивлявал – изпотрошил е цели три полицейски автомобила. Малко по-късно, от МВР съобщиха, че заловеният и ранен престъпник е починал.

ПолицияЕдинственото успокояващо в случая е, че нито някой органите на реда, нито някой от случайно присъстващите на схватката хора не е пострадал при тази акция.

Първоначално, съучастникът успява да се измъкне на полицията. Въпреки това от МВР разполагат с информация за него – той е на възраст около 45 години; висок около 170 см, с къса коса и множество татуировки – по ръцете, краката и дясната част на врата. Облеклото му се изразява в бермуди и сива блуза. Два часа по-късно той е заловен.

И двамта извършители имат зад гърба си богат опит и това далеч не е първият подобен случай, регистриран в достатъчно дългите им досиета.

Собственикът на ограбеното помещение говори

Собственичката на заложната къща потвърди, че грабителите са били наистина двама. Те са били добре маскирани – с качулки на главите. Работещото по време на обира момче е било прекалено шокирано от видяното и не е могло да вземе никакви мерки. Още не е установено какво точно са задигнали престъпниците.

Виж също

Източник: Wikimedia/Иван Иванов

Пострадала при жестока катастрофа в Търновско е с опасност за живота

30-годишна жена от с. Батак е претърпяла катастрофа, при която е получила множество сериозни травми, …