Валутни курсове за 24.04.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / Криминални / Преместиха Димитър Желязков в столична болница

Преместиха Димитър Желязков в столична болница

Транспортираха Димитър Желязков от болницата в Бургас в София. Това се случи снощи около 22 часа при изключителни мерки за сигурност. Частните охранители наблюдаваха района, докато медицинските служител от МБАЛ Бургас настаняваха Митьо Очите в реанимобил, който да го откара в столицата.

МБАЛ Бургас
Източник: МБАЛ Бургас

Главната причина за екстремното преместване на ранения е урологичен проблем, който не е по силите на лекарите в Бургас. За сега все още не изяснено, в коя болница ще бъде настанен, но има сведения че от Военномедицинската академия са отказали да лекуват криминалния бос. Според лекарите в Бургас, възможностите за настаняване на 43-годишния мъж в софийска болница не са неограничени. Семейството му предпочита Желязков да бъде транспортиран в Германия или Израел, където да бъде лекуван.

След престрелката в Слънчев бряг в началото на юни месец, Митьо Очите бе приет по спешност в болницата в Бургас, където му извадиха няколко куршума от тялото и му направиха поредица от операции. Състоянието му все още е тежко, макар че е в съзнание, Димитър Желязков все още е с опасност за живота.

Виж също

Източник: Wikimedia/Иван Иванов

Пострадала при жестока катастрофа в Търновско е с опасност за живота

30-годишна жена от с. Батак е претърпяла катастрофа, при която е получила множество сериозни травми, …