Валутни курсове за 19.04.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / България / Общество / Полицаи регулират трафика по празниците

Полицаи регулират трафика по празниците

По данни на Института за анализи в туризма над 400 000 ще тръгнат на път за новата поредица от четири празнични дни.

Между 100 000 и 200 000 автомобила се очаква да потеглят само от столицата.

Трафик в СофияЕкипи на КАТ ще дежурят по всички изходи на София, за да улесняват движението. Магистрала „Тракия”, „Хемус” и „Струма” ще са приоритет на полицейските сили. Организацията на движение предвижда до 14 часа в събота да бъдат обособени две ленти за движение в посока към Перник и Кулата, където е съсредоточен международният трафик.

Тунелът „Елешница“ на автомагистрала „Хемус“ е в ремонт и е предпоставка за задръствания.

За шофиране с висока скорост, употреба на алкохол и наркотици и преминаване през бус-лентите ще следят пътните полицаи през почивните дни. Обект на засилено наблюдение ще са и абитуриентите, които използват празника си и дават изблик на емоциите си, а това може да се окаже опасно.

Протести затрудняват движението в южната ни съсседка

В Гърция движението ще бъде затруднено заради протести и стачки до понеделник. Положението е идентично с това от предишната поредица от почивни дни. Очаква се решение на проблема в началото на седмицата, когато синдикалните лидери ще проведат среща и ще решат дали да продължат със стачните действия.

На граничните пунктове „Кулата” и „Калотина”, обичайно, трафикът е интензивен. Около 25 автобуса чакат за обработка на документи при Калотина, а задръстването достига до 3 км. Във Видин и Русе граничните пунктове не са под такова голямо натоварване.

Все пак и там на моменти се образуват струпвания по около километър.

Около 40 000 българи ще празнуват в Гърция и са поели път към южната ни съседка. Времето през почивните дни ще е променливо, жълт код предупреждава за валежи в 16 области през съботния сен, след това се очаква затопляне, а в края на празничната поредица, на 24 май, отново ще се лабилизира.

Виж също

Източник: Wikipedia

2577 данъчни проверки за месец по Черноморието

До два пъти се увеличават оборотите на дискотеки по Северното Черноморие, след като са поставени …