Валутни курсове за 29.03.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / България / Политика / Политическа агитация и хумор на пролетния бал на КРИБ

Политическа агитация и хумор на пролетния бал на КРИБ

Премиерът Бойко Борисов откри пролетния бал на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) с реч, в която се преплитаха хуморът и политическата агитация.

Той не изтъкна направеното от ГЕРБ, събраните средства в бюджета и новите километри магистрали, защото сподели, че пред тази аудитория няма смисъл да изрежда всичко това. Само призова всички да помнят 1996 г.

Борисов направи ретроспекция и посочи Румен Гечев като виновник за фалиралите в миналото банки, пенсиите от 3 лева и предупреди, че „няма да може да ви вдигнем пак”, ако червеният депутат стане финансов министър и на практика, а не само в предлаганото от БСП „алтернативно правителство”. Премиерът се спря и на управлението на Пламен Орешарски, когато за година и половина 3,6 млрд. лв. „живи пари, обществен ресурс” са били похарчени и призова присъстващите много добре да се замислят над тези факти.

ГЕРБ няма алтерантива според премиера

Бойко БорисовВ дух на самокритичност Бойко Борисов изтъкна, че управляващите не са идеални и най-доброто, но на фона на алтернативата, това, което са направили до момента, работи в полза на индустрията и добави, че водената от него партия ще се справи и като опозиция, но „след това вие няма да може да се възстановите”.

След това министър-председателят направи анализ на нестабилната политическа обстановка и обобщи, че управлението се нуждае от предсказуем и стабилен партньор, визирайки КРИБ.

Борисов констатира със съжаление, че не може да се каже същото за политиците, тъй като политиката е сцена на популисти и откровени лъжци, които предлагат и обещават неизпълними неща, като прекрасно осъзнават, че няма как да ги реализират.

Премиерът попита риторично каква социална политика предлагат от БСП и отново се върна на въпроса с пътищата, които са предпоставка за развитие на промишлеността, защото където има магистрала, растат заводите, идват инвестициите и добави, че може да каже какво е направено във всеки град, ако го попитат конкретно. После даде пример с Валентин Златев, който, преди да бъде завършена магистралата до Бургас, пътувал по работа с преспиване, а сега, по завършеното трасе, отивал и се връщал безпроблемно.

Словото завърши с усмивка и аргументация защо е приел за втори път да е патрон на бала, а отговорът бил очевиден – защото това била единствената проява, на която не му искали пари. На други места мизата започвала от 150000 лева.

Виж също

Източник: Pixabay

Проектът АЕЦ „Белене” е пагубен за България, според Валери Симеонов

Излезлият напоследък отново на дневен ред проект за АЕЦ „Белене” предизвика коментара на съпредседателя на …