Валутни курсове за 25.04.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / Криминални / Пловдивчани са новите жертви на изпипаните „алоджии“

Пловдивчани са новите жертви на изпипаните „алоджии“

Хората са били безмилостно измамени чрез метода „роднините ти са болни – имат нужда от пари

Този път хитрите бандите ужилиха възрастно семейство от Пловдив. От Областната дирекция на МВР дадоха информация, че потърпевшите са били излъгани по телефона, а сумата която са дали „за да бъдат удовлетворени“ от лошите новини е 30 000 лева.

81-годишен мъж и 74-годишната му съпруга са станали жертви на изпитания метод, в който хитри мошеници звънят по телефона и казват как роднини на потърпевшите са пострадали. Разговорът се върти основно около получаването на пари за спешното лечение на потенциално измислените жертви.   

Телефон
Източник: Flickr / Martin Cathrae

Телефонът на възрастното семейство от Пловдив звъннал около 2 часа следобяд. Информацията, която съпрузите чули била потресаваща. Става дума за това, че  синът им и снаха им се намират в много тежко състояние, приети са в болнично заведение, а за неотложното им лечение са нужни известна сума пари. В състояние на паника, шокираните родители не се замислили и приготвили дълго събираните от тях 30 000 лева. След обаждането 81-годишният пенсионер се запътил към болницата, в която лъжците посочили, че се намират децата им, а през това време жена му, без да се замисли и за секунда, предала в ръцете на непозната жена всичките пари. Фактът, че тайнствената жена се появила на вратата на семейството, не предизвикало никакво съмнение в 74-годишната жена.

От Четвърто РУ-Пловдив са завели досъдебно производство, но шансът да бъдат открити ловките престъпници не е голям.

Виж също

Източник: Wikimedia/Иван Иванов

Пострадала при жестока катастрофа в Търновско е с опасност за живота

30-годишна жена от с. Батак е претърпяла катастрофа, при която е получила множество сериозни травми, …