Валутни курсове за 19.04.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / Свят / Европа / Пет жертви общо взеха наводненията в Германия и Франция

Пет жертви общо взеха наводненията в Германия и Франция

В следствие на обилните дъждове в Западна Европа, загинаха четирима души в Южна Германия и един в централна Франция. Тежките наводнения засегнаха два френски региона, както и Северна Австрия.

Германия

В баварския град Зимбах ам Ин, водолази откриха в залята жилищна сграда, три трупа в една от стаите. Полът и възрастта на жертвите на наводнението, все още не са ясни, но според полицията възможността от още загинали хора на приземните етажи на сградата е голяма. Тяло на жена бе намерено и в съседния град Юлбах, който се намира в югоизточната част на Бавария.

Зимбах-ам-инЕдин метър вода е залял улиците в много градове в немската провинция. По информация предадена от ДПА, много хора са били принудени да се качат на покривите на жилищата си, от където да бъдат евакуирани с хеликоптери. Реките по улиците отнесли коли, дървета и мебели. В баварските окръзи, разположени на границата с Австрия, Ротал – Ин и Пасау е обявено бедствено положение, заради придошлите води. Според данните от електроразпределителното дружество „Байернверк“, без ток са останали 9 000 домакинства.

Сградата на училището в град Трифтен е блокирана от придошлите води, поради което около 50 деца ще останат да пренощуват там. Само за няколко дни наводненията са нанесли щети на стойност надминаваща 10 млн. евро из цяла Бавария.

Франция
Във френския департамент Сен-е-Марн откриха 86-годишна жена, която се е удавила. Мобилизирани са над 500 пожарникари и жандармеристи от този департамент, които трябва да евакуират и подслонят на безопасно място хората, които живеят в близост до водоизточници. В областите Лоаре, Сен-е-Марн и Ивелин без електроподаване са останали близо 10 000 домакинства.

Виж също

Източник: Wikimedia

Новоназначения и смени в състава на британския парламент. Борис Джонсън е новият външен министър

Новият британски външен министър е Борис Джонсън. Неговото назначение дойде непосредствено след като Тереза Мей …