Валутни курсове за 29.03.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / Криминални / Осъдиха 33-годишен убиец на 23 години затвор

Осъдиха 33-годишен убиец на 23 години затвор

Шуменският окръжен съд осъди 33-годишен мъж за убийството на жена – майка на три деца. Мъжът, убил по ужасно хладнокръвен и жесток начин своята жертва, ще лежи 23 години в затвора.

Извършителят на престъплението е Веселин Ч. Оказва се, че 43-годишната потърпевша е била и негова интимна приятелка.

Убиецът ще трябва да се примири с първоначално наложения му строг режим, след което да изплати частично уважените искове, повдигнати от мъжа на загиналата.

Зазвръзката…

Жената работела и почти ежедневно се придвижвала с такси до работното си място. Именно в такси започнала историята й с Веселин, който по онова време бил таксиметров шофьор. Не след дълго той започнал нова работа в Бургас. Това не спряло новообразуваната двойка да се среща тайно. Те се виждали в апартамент, нает от него в Шумен.

Мъжът й не я открил у тях

Преди две години, на 11 август рано сутринта 43-годишната майка на три деца излязла от дома си. Жената така и не се прибрала, а разтревоженият й съпруг започнал да я търси по телефона, но безуспешно не я открил. Мъжът бил наистина притеснен и решил да я потърси на работното й място, но и там не я намерил. Притиснат от ситуацията, отишъл до дома на родителите й, намиращ се в шуменски окръг, но жена му я нямало. Накрая притесненият мъж подал сигнал за изчезване в полицейското управление.

На следващия ден резултати имало. Привечер около 18.30 часа органите на реда намерили тялото на изчезналата жена захвърлено в апартамента на любовника й. Жертвата била без дрехи по себе си.

Нож с кръвСлед провеждане на съдебномедицински експертизи, специалистите са установили, че шията на жертвата е била прорязана с нож и то многократно –  фаталните 13 прободно-порезни рани на трахеята и магистрални шийни венозни съдове са основната причина за смъртта й. Жената е загубила ужасно много кръв, което е довело до остра дихателна и сърдечно-съдова недостатъчност.

Заключенията на прокуратурата са ясни – убийството е било извършено с изключителна жестокост спрямо жертвата. Първоначалоно, убиецът е успял да избяга. Веселин избягал към Турция, малко след като е убил приятелката си. Едва година след това, воденето на тежки съдебни процедури доведе до екстрадирането му у нас.

Виж също

Източник: Wikimedia/Иван Иванов

Пострадала при жестока катастрофа в Търновско е с опасност за живота

30-годишна жена от с. Батак е претърпяла катастрофа, при която е получила множество сериозни травми, …