Валутни курсове за 28.03.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / България / Политика / Нинова стяга дисциплината в БСП

Нинова стяга дисциплината в БСП

Изпитателен срок за новото Изпълнително бюро на партията постави новоизбраният председател Корнелия Нинова.

Това стана ясно от брифинга след първото заседание на Националния съвет на БСП. Новото партийно ръководство встъпи в длъжност, но веднага с това научи, че привилегиите ще бъдат сериозно редуциранибез заплати, служебни автомобили, бензин, командировъчни и телефони ще останат управниците.

„На БСП й отива да даде първа личен пример за отказ от привилегиите”, заяви новата визия Нинова и допълни, че гръбнакът на партията – структурите по места, ще получат 200 хиляди лева за издръжка. Местата за заместник-председателите и секретарите ще останат незаети в изпълнение на стратегията на новия председател.

Корнелия Нинова„Поставям новото Изпълнително бюро на т.нар. изпитателен срок, ще поработим като екип, ще видим възможностите на всеки и допълнително ще предложа заемането на тези постове”, очерта бъдещето Корнелия Нинова, но не се ангажира с продължителността на този срок. Той ще зависи от организационните умения и способностите за изготвяне на алтернативата за развитието на страната, които новите кадри ще демонстрират.

Стефан Данаилов ще е единственият заместник-председател, на когото тя ще разчита за коректив, тъй като той е доайен на партията. В структурата на ръководството са предвидени още три заместнически места.

Александър Симов, Бриго Аспарухов, Валери Жаблянов, Весела Лечева, Георги Гергов, Деница Златева, Драгомир Стойнев, Илияна Йотова, Калоян Паргов, Кирил Добрев, Костадин Паскалев, Красимир Янков, Крум Зарков, Радослав Гайдарски и Юрий Асланов са останалите членове на новоизбраното Изпълнително бюро.

Михаил Миков, като предшественик на най-високия партиен пост, също е бил поканен да участва в ръководството, но е отказал.

Нинова преследва добър баланс между млади и опитни с новия ръководен състав.

„Умишлено съм търсила хора, които могат да ми бъдат коректив”, обоснова кадровите си решения тя. Новото Изпълнително бюро веднага се събра на първо заседание, след като станаха ясни резултатите от партийния форум. Следващата седмица заседанието ще се проведе в Благоевград.

„Партията пристъпва от програма към действия, единствено и само БСП вътре ще реши с кого ще ходи на избори и кои ще са нейните кандидати”, очерта твърдата си решимост за промени новият председател. Един от новите приоритети на БСП ще е категоричната опозиционност, коментира Костадин Паскалев като новоизбран член на Бюрото и обоснова завръщането си именно с тези намерения.

Алтернатива на сегашното управление и организационно укрепване на партията са други водещи мотиви пред ръководството. Ще се водят разговори и с АБВ, но егото на никой партиен лидер не трябва да взема връх, категоричен бе Паскалев. Увереността в успеха той подсили и с констатацията, че досега не е губил избори.

Виж също

Източник: Pixabay

Проектът АЕЦ „Белене” е пагубен за България, според Валери Симеонов

Излезлият напоследък отново на дневен ред проект за АЕЦ „Белене” предизвика коментара на съпредседателя на …