Валутни курсове за 18.04.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / Криминални / Начинът на живот на днешните мутри е различен от този от времето на прехода

Начинът на живот на днешните мутри е различен от този от времето на прехода

След последния случай в Слънчев бряг, когато подземният бос Димитър Желязков бе уцелен с няколко куршума, но успя да се пребори за живота си, много хора си задават въпроса как става така, че съмнителните бизнесмени в повечето случаи оцеляват след такива сериозни инциденти.

Създава се впечатление, че са като котките – имат няколко живота

Тези свръхчовешки способности, които толкова се различават от разбиранията на обикновения човек, имат своите обянения. Лекарите изтъкват няколко фактора, които допринасят за голямата издръжливост на гангстерите.

В общия случай те са млади и здрави мъже, а начинът им на живот драстично се различава от този на мутрите на прехода. Повечето от подземните босове сега спазват строг режим на хранене, не употребяват алкохол, спортуват и с това постигат добро здраве и отлична физическа форма.

Такъв тип „мутра” е и Митьо Очите

В Бургаската болница още са изумени от бързото му възстановяване от множеството рани, като се има предвид, че в началото не даваха големи надежди за оцеляването му. Той не разви смъртоносния ДИК-синдром, дори след като му бяха преляти 70 банки кръв. Лекарите забелязват, че цялото тяло на Желязков е изключително мускулесто и няма грам излишна мазнина. Те дори запитват приятелката му Антигона, а тя задоволява любопитството им и разказва подробности от начина на живот на Очите. Той водел стриктен и природосъобразен начин на живот, спортувал по специално изготвена от специалисти програма, не употребявал алкохол и се хранел здравословно главно с плодове, зеленчуци и висококачествени протеини. Налице са всички компоненти за стриктна грижа за здравето.

Здравословна храна
Източник: Pixabay

Днешните „здрави момчета” нямат нищо общо с мутрите на прехода, които приличаха на сумисти, а водят скъп и здравословен начин на живот, тренират по специални програми – все неща, далечни на повечето хора не само заради самата им специфика, а и заради цената на всички тези усилия, която никак не е малка и не всеки може да си я позволи.

Изредените компоненти водят до това, че босовете от подземния свят не срадат от хронични заболявания, така характерни за хората със заседнал начин на живот. Всичко това в съчетание е причината за оцеляването на тези хора в такива екстремни условия, непосилни за обикновения човек. Огромна част от времето си те прекарват във фитнес залите, мускулите им са много по-добре развити от обикновено и имат много по-голяма физическа издръжливост.

Така организмът им е много по-силен и устойчив на тежки наранявания и травми

Това от своя страна увеличава и търпимостта им към болка. Специалистите коментират, че ако яките босове ходят на работа като обикновените хора, на нормално работно време, и седят по 7–8 часа на бюро, оцеляването им при такива извънредни обстоятелства би било немислимо.

Виж също

Източник: Wikimedia

Открива се Роженският събор

От 15 до 17 юли ще се проведе Съборът на народното творчество и животновъдство „Рожен” …