Валутни курсове за 18.04.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / България / Общество / Наливаме милиони в оградата по границата с Турция

Наливаме милиони в оградата по границата с Турция

Колко ще струва оградната ни граница с Турция – още не е изяснено

Преди две години бе дадено началото на строежа на оградата по границата с Турция. Основата й цел бе успешното възпрепятстване на вълната от бежанци към България. Стойността на съоръжението за сигурност възлиза на  102.3 млн. лв.

Оказва се обаче, че това не е крайната сума на проекта, тъй като все още не са изградени всички достатъчни километри оградна площ.

Пред „Дневник“ областните управителите на Хасково, Ямбол, Бургас са споделили, че дори и вече веднъж монтирана, оградата може да се окаже в пъти по-скъпа. Досега са издигнати 95 километра като още преди есента да бъдат готови нови 119 км.

132 км. надхвърля общата дължина на оградата по границата с Турция.

„Дневник“ направи проучване и установи до къде са стигнали общините с изграждането на съоръжението:

Бодлива телВ Хасковската част на оградата се наблюдава интересно явление – има ограда на места където не преминават никакви хора.

На Хасковска област са възложени 33 км. за изпълнение,  като една част е изградена, а по останалите се работи на етапи. Целта на този вид изграждане е свързана със зимния сезон, когато работата е сравнително по-трудна.

В Бургаска област все още не са проектирани 61 километра

В областта вече са готови 26 километра, като се очаква до средата на следващия месец да бъдат готови още 32 км. Тази седмица бе подписан договор за изготвянето на още 9 километра.

В област Ямбол е издигнато временно възпрепятстващо съоръжение, с обща  дължина 35,9 км. Непосредствено до самото съоръжение и по цялата му дължина е  изграден и път.

Виж също

Източник: Wikipedia

2577 данъчни проверки за месец по Черноморието

До два пъти се увеличават оборотите на дискотеки по Северното Черноморие, след като са поставени …