Валутни курсове за 20.04.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / Криминални / Момче с остра форма на депресия се самоуби, родителите търсят виновник в полицията

Момче с остра форма на депресия се самоуби, родителите търсят виновник в полицията

20-годишният Виктор Емануилов от Варна се самоуби. Младежът е бил в тежка депресия и след неуспешен опит за самоубийство, извършен пред сестра си, бяга от дома си.

Полициите от Трето районно задържат Виктор и се свързват с близките му, но когато те отиват в участъка им отказват да разговарят с момчето.

ПолицияЗа осъществяване на срещата било необходимо, първо да се вземе разрешения от разследващият, който в продължение на четири часа не вдигал телефона си. Към обяд същия ден, сестрата на Виктор, Емануела, получила телефонно обаждане от районното, че брат и освободен и е тръгнал да се прибира сам. „В това състояние просто не е трябвало да го пуска, тъй като той може да не се прибере, може да извърши това, което е смятал да прави – да се самоубие„, каза Емануела пред медиите. И тя се оказва права. В шахтата на сграда на броени метри от полицията е открито тялото на Виктор.  Според майка му Антоанета, служителите на реда са можели да предотвратят трагедията и да запазят момчето живо. „Дори да си измият ръцете с това и да се обадят на неговите близки… или да кажат: „Елате и си го приберете““, коментира тя.

Заради случая, от МВР правят вътрешно разследване на дейността, извършвана от техните служители. По думите на Ивана Милева, говорител на ОД на МВР-Варна, едва след като приключи проверката, ще бъде ясно дали в работата на служителите на реда има някакви пропуски.

По случая със задържането на Виктор, все още не е ясно дали в Трето РУ той е получил медицинска помощ или е бил консултиран от психолог. Въпреки проблемите, които младежът е имал, той не е постъпвал в специализирано психиатрично заведение. Опечалената майка се надява на някаква справедливост, „ако може да има такава в България”. „Знам, че с органите на МВР, когато тръгнеш да се бориш, срещаш бетонна стена”, добавя тя. Семейството на Виктор, търси отговори, кой от полицията не е свършил работата си и дали това ще има някакви последици за него.

По случая е образувано досъдебно производство, съгласно чл. 127 от НК, за склоняване към самоубийство, което стандартна процедура в такива случаи.

Виж също

Източник: Wikimedia/Иван Иванов

Пострадала при жестока катастрофа в Търновско е с опасност за живота

30-годишна жена от с. Батак е претърпяла катастрофа, при която е получила множество сериозни травми, …