Валутни курсове за 20.04.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / България / Общество / МВР: очакваме огромен поток от имигранти по границите

МВР: очакваме огромен поток от имигранти по границите

Да очакваме ли нови бежански вълни по границите?

Пред БНТ зам.-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов.Огромен заяви, че трябва да очакваме голям натиск от страна на имигранти по нашите граници. Той изтъкна, че затоплянето на времето ще допринесе за увеличаването броя на хората

„МВР и другите силови структури правят всичко възможно да се предотврати напливът на хора“, поясни той.

Красимир ЦиповОтносно злоупотреба с данните, предоставяни от текомуникационните оператори – такава няма да има, посочи още Ципов. През последните две години тенденцията за исканията за използване на данни намаля от 1/3 на 1/5, като същевременно се увеличават отказите на съда. Категоричен бе Ципов категорично заяви, че твърденията за полицейски произвол при получаване на разпечатки от телефони или имейл адреси, са  напълно неоснователни.

Заместник-министърът добави: „Не става дума за специално разузнавателно средство нито за способ. Последните няколко дни в общественото и медийното пространство се говореше за подслушване, за достъп до лично съдържание – категорично не става дума за това. Става дума за т.нар. трафични данни. Да има лични данни в тези трафични данни, но това не са такива данни, които са свързани с имената на лицето, с адреса. Става дума за това да бъде идентифицирано лицето, което е набрало един съответен телефонен номер, дали този номер е негова собственост или на друго лице, което ползва, лицето до което се е обаждало, съответното същото важи и за размяна на имейл кореспонденция„.

Виж също

Източник: Wikipedia

2577 данъчни проверки за месец по Черноморието

До два пъти се увеличават оборотите на дискотеки по Северното Черноморие, след като са поставени …