Валутни курсове за 25.04.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / Спорт / Мачът на титаните. Роналдо или Бейл?

Мачът на титаните. Роналдо или Бейл?

Тази вечер ще станем свидетели на епичното дерби, в което един срещу друг ще се изправят съотборниците в Реал Мадрид – Кристиано Роналдо и Гарет Бейл. Първият от полуфиналните мачове на Евро 2016 ще се проведе между Португалия и Уелс. Неоспорим факт е, че към момента и двата тима се справят успешно с турнира, но също така не бива да се пренебрегва и факта че и двата отбора имат желание да стигнат до последния мач. Кой от тях ще надделее? В неделя (10 юли) победителят от тазвечершния мач ще се изправи или срещу световния шампион Германия или срещу домакинът Франция.

Кристияно Роналдо
Кристияно Роналдо, Източник: Wikimedia / Ludovic Péron

От началото на първенството португалският национален отбор, не е печелил мач в редовното време, но въпреки този факт той достигнат до петото си участие на полуфинална среща. Противникът им, пък направи един изключителен дебют, който не се беше случвал от далечната 1992 година в лицето на Швеция.

По повод дербито тази вечер селекционерът на Уелс Крис Коулман коментира: „Ключът към победата е правилната тактика. Трябва да се концентрираме върху своята игра. Роналдо е един от най-добрите в света, но Португалия има и други козове. Разчитаме на отборни действия, както го правим през целия турнир. Не е необходимо Бейл да ми казва как играе Роналдо. Гледаме го доста години и отлично знаем какво може той“. Португалският му колега Сантош е също се изказа по въпроса за Евро 2016: „Разбира се, Уелс и Исландия са отборите, които всички харесват, защото никой не очакваше те да стигнат толкова далеч в турнира. Въобще не съм притеснен от факта, че в случая сме грозното патенце. Интересува ме само финалът и неговото спечелване.“.

Виж също

Анди Мъри (от ляво), Източник: Wikipedia

Трета титла от Големия шлем за Анди Мъри

Шотландецът Анди Мъри спечели финала на Уимбълдън срещу представителя на Канада Милош Раонич с 6–4, …