Валутни курсове за 23.04.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / България / Общество / Мария Стоянова е новият председател на СЕМ

Мария Стоянова е новият председател на СЕМ

Мария Стоянова пое поста за председател на Съвета за електронни медии, след като бе свикано извънредно заседание. Тя е предложена от Бетина Жотева, нов член от квотата на президента и София Владимирова, един от двамата членове на квотата на парламента. Стоянова е избрана с четири гласа „за“ (Бетина Жекова, София Владимирова и Розита Еленова) и един глас „против“, даден от Иво Атанасов.

След несъответствие в гледните точки по въпроса регистрацията на телевизията „Пик“, Георги Лозанов подаде оставката си в края на февруари, но до гласуването и′ не се стигна. В края на март мандатът му изтече и за временно изпълняващ длъжността бе избрана Мария Стоянова.

Стоянова, освен член на СЕМ, е и официален представител на България в Групата на европейските медийни надзорници. През 1995 година започва журналистическата кариера в „Дарик радио“. Докато учи в Европейската журналистическа академия в Австрия, през 1998, е кореспондент от Австрия в радиото.

Дете гледа телевизияОт началото на новото столетие, специализира в Германския Бундестаг, 1 година като сътрудник председателя Рита Зюсмут и Дирк Нийбел, министър от втория кабинет на Ангела Меркел. Множеството практики на Стоянова в австрийски и германски медии, не се изчерпва, тъй като тя специализира и „Връзки с обществеността“ в автомобилния концерн „Фолксваген“.

През лятото на 2003 се присъединява към голямото семейство на Българската национална телевизия, а от февруари следващата година оглавява кореспондентския пункт на телевизията в Берлин. До 2012, Стоянова, анализира и коментира събитията, случващи се в Германия, Австрия, Швейцария, Унгария и Полша.

Освен изявен представител на журналистическата гилдия, председателят на СЕМ, е и автор на 7 документални филма, които са на външно-политическа тематика, излъчвани в най-гледаното телевизионно време и пожънали голям зрителски интерес.

Виж също

Източник: Wikipedia

2577 данъчни проверки за месец по Черноморието

До два пъти се увеличават оборотите на дискотеки по Северното Черноморие, след като са поставени …