Валутни курсове за 29.03.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / България / Политика / Лукарски се жени, Борисов коментира Плевнелиев

Лукарски се жени, Борисов коментира Плевнелиев

Министърът на икономиката Божидар Лукарски и приятелката му Ива Йорданова се ожениха в Бургас.

На церемонията присъства целият кабинет, начело с министър-председателя Бойко Борисов.

Лично кметът на града Димитър Николов ги венча край морето.

Запознанството на младоженците датира отпреди 2 години, когато двамата били в листата на Реформаторския блок за евродепутати.

Божидар ЛукарскиЛукарски първо е грабнат от външността на Ива, но предпазливостта го кара да потърси подробности за нея и установява, че тя е със сериозно образование.

„Не съм назначена с връзки и не съм избягала от конкурс“, заявява тя по повод коментарите, че е назначена, заобикаляйки конкурса, на поста заместник-председател на Агенцията за българите в чужбина. За да разсее съмненията, напуска позицията.

След приключване на сватбената церемония, която остана закрита за медиите по желание на младоженците, премиерът и кметът откриха рибарско селище в Поморие.

Там Борисов се впусна в размишления по повод отказа на Росен Плевнелиев да се кандидатира за втори президентски мандат.

Министър-председателят сподели, че не е изненадан от тази позиция на държавния глава.

„Разговарял съм с него по тази тема, през годините работихме прекрасно и в синхрон с Плевнелиев, драмата е за тези, които се опитаха да го унизят и от негово име да говорят откровени лъжи”, обобщи създаденото положение премиерът с изявената подкрепа от страна на ДСБ към сегашния президент за втори управлевски мандат.

По повод спряганите имена на Ирина Бокова и Елена Поптодорова като евентуални кандидатури на ГЕРБ Борисов коментира: „да обяснявам, че ГЕРБ е водила преговори с Бокова и Елена Поптодорова, това просто вече минава всички норми на лъжата”.

Бойко БорисовЧрез „Южен поток”, АЕЦ „Белене” и проекта „Бургас-Александруполис” управляващата партия е защитила интересите на България и гарантирала евроатлантическата й ориентация, посочи още премиерът. Гарант на тази последователна политика е именно ГЕРБ.

„Как ще си направят Реформаторският блок, БСП и ДПС листите? Искат да тласкат страната към хаос, за да излезе, че аз съм виновен, само че ние всеки ден ще си свършваме работата така, както трябва. Те ме принуждават всеки ден да говоря на тема, която не е на дневен ред и накрая се изгавриха и с Плевнелиев, който е един изключително честен и достоен човек. Той е добър човек”, коментира експресивно исканията за предсрочни избори Бойко Борисов. Той не пропусна да засегне и темата за новоизбрания председател на БСП Корнелия Нинова, която хвърли ръкавицата с пожелание към ГЕРБ да се стягат за вот: „Те са несериозни. Ако някой иска да се случи нещо, то има друг начин”.

Двамата с кмета посетиха първия блок в града, завършен по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните сгради.

Това е подарък от държавата, който в дългосрочен план ще спести енергийни ресурси и ще повиши стойността на тези жилища”, завърши оптимистично визитата край морето премиерът.

Виж също

Източник: Pixabay

Проектът АЕЦ „Белене” е пагубен за България, според Валери Симеонов

Излезлият напоследък отново на дневен ред проект за АЕЦ „Белене” предизвика коментара на съпредседателя на …