Валутни курсове за 28.03.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / България / Здравеопазване / Лекари от Судан ще бъдат обучавани в наша болница

Лекари от Судан ще бъдат обучавани в наша болница

От болница „Тракия“ съобщиха, че са подписали меморандум за сътрудничество със Судан в областта на обучението на медицински кадри. Небезизвестно е, че дефицита на лекари в африканската държава е солиден.

Целта на новото споразумение е да се помогне на чуждата страна да запълни дефицита от лекари.

СуданКурсовете на обучение в болницата ще се извършват за 3- и 6- месечни периоди, като всеки судански лекар ще има възможността да чуе лекционни материал от изтъкнати специалисти.

Според д-р Уаил Мохамед Али, дефицит на кадри има в областта на физиотерапията, спортната медицина и рехабилитацията. Той е преподавател в Университета „Алзаил Аласхари“националния и освен това е лекар на отбора на Судан по футбол.

Судански лекари у нас ще получат широкоспектърно обучение в редица области на хирургията, очните заболявания, УНГ и много други.

Президентът на Съвета по специалзиации към Министерството на здравеопазването в Судан, д-р Елтаиб Абд Елгахман изяви своето мнение по въпроса като сподели – „Силно се надяваме, че именно тук ще можем да повишим квалификацията на нашите лекари“.

Управителят на болница „Тракия“ д-р Иван Златков и проф. Александър Юлиянов началник на хирургичното отделение в „Тракия-Парк , заявиха отговорно своята подкрепа и готовност за взаимодействие.

С подписването на меморандума се слага началото в изграждането на сътрудничеството между Судан и болницата. Сключването на конкретен договор за осъществяване на обучението на судански лекари в лечебното заведение, предстои да бъде сключен.

Виж също

Лятна жега

За две седмици са приети повече от 7,5 хиляди японци с топлинни удари

Заради топлинен удар над 7,5 хиляди души са настанени в японски болници. Тези данни са …