Валутни курсове за 19.04.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / България / Здравеопазване / Купува ли БЧК болница „Токуда“?

Купува ли БЧК болница „Токуда“?

Е едни от най-четените медии у нас са поместени редица интервюта с председателя на болница „Токуда“ Христо Григоров.

За ”Монитор“ той съобщи, че  Българският червен кръст (БЧК) е предложил оферта на болничното заведение за оказване на логистична помощ, след покупката й от партньор на организацията

Тази идея бе предложена от наш партньор, а стоте милиона, предназначени за покупката няма да са от нашата организация. От страна на БЧК можем да помогнем с доброто си име и опит„, добави той.

Болница ТокудаГореспоменатият партньор разполага с доста добри финансови възможности в сферата на здравеопазването.

Ако се стигне до подаване на конкретна оферта за покупката, ще бъде свикан Националният съвет на БЧК, който на свой ред да гласува дали участват или не в начинанието, но Григоров потвърди, че засега е дал само принципно съгласие на партньора.

При разговора си с „Труд” Григоров  съобщава, че „представители на Червеният кръст са присъствали на маркетинговите проучвания, които български бизнесмени правели в „Токуда”.

На страниците на „Сега” четем думи на председателя на БЧК: „Имаме опит. Не е тайна, че още от миналия век БЧК има собствена болница. Също не е тайна, че болница „Пирогов“ е бивша собственост на БЧК. Бихме участвали с логистиката и бихме участвали в това да дадем възможността на лекарите за обменен опит в чужбина”. Става ясно, че според Григоров е по-добре собствеността на болницата да остане българска, отколкото да премине в чужди ръце.

Новина озаглавена: „Турци купуват „Токуда” за 80 млн. евро, БЧК ще я управлява”  бе поместена на страниците на „24 часа“. В публикацията можем да открием, че в момента две турски вериги болници водят преговори за покупка на „Токуда” при цена 80 млн. евро. Има идея след сделката управлението да бъде възложено на БЧК. Това съобщи информиран източник за „24 часа”. Оказва се, че по-нататък в статията никъде не се споменава дори и една турска верига болници.

Според някой от публикациите в интернет пространството става ясно, че към момента отговор на предложението за покупка няма.

Виж също

Лятна жега

За две седмици са приети повече от 7,5 хиляди японци с топлинни удари

Заради топлинен удар над 7,5 хиляди души са настанени в японски болници. Тези данни са …