Валутни курсове за 28.03.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / Свят / Азия и Австралия / Колко струва да станеш за малко част от перспективния град на мечтите Токио

Колко струва да станеш за малко част от перспективния град на мечтите Токио

Къде, какво и колко ще ви струва да се усетите магията на един от най-забележителните градове – Токио

Всички знаем, че Токио е столицата на Япония.

Историята на града

Градът е построен още през далечната 1602 година, като първоначалното му название е било „Едо“, което произлиза от небезизвестният период „Едо джидай“(江戸時代).

1869 е годината, в която тогавашният непълнолетен император на Япония променя името на града на това, с което го знаем днес. Ако се задълбочим и разтълкуваме двата йероглифа, от които е съставено името на града, а именно 東京, ще разберем, че буквалното им значение носи смисъла „Източна столица”.

Към тези, които ще го посетят

Токио
Токио, Източник: Wikimedia

За хората, посещаващи японската столица, Токио е център на емоционално цветна палитра, въплъщаваща умело традиции и съвремие. За пример от може да бъде дадено т.н. място, изпълнено с редица храмове – „Асакуса“. А относно съвремието – „Ропонги“. Освен това туристите могат да се насладят на редица местни ресторанти, предлагащи незабравими морски деликатеси. Това несъмнено потвърждава „слуха“, че Токио е един от най-скъпите градове в целия свят.

Много от вече виделите го с възхищение споделят, че Токио е земята на бъдещето.

Да поговорим в левове

И все пак, ако сте се запътили натам, е желателно да сте осведомени, че двупосочните билети за двама са на цена около 2300 лв. Нещата с откриването на хотел стоя така –  нощувка за ден в двойна стая варира между 80 и 150 лева.

Не трябва да забравя и нещо много важно – храната. Ако предпочитате да се отдадете на типична японска обстановка и да опитате от традиционните ястия – ще са ви нужни   от 70 до 100 лева.

Ако все пак решите да се качите на „ Шинкансен“ или т.н. влак-стрела трябва да избирате в коя класа и на кой етаж да пътувате. От това зависи и цената на билета. Аналогична е ситуацията в метрото и обикновените влакове.

Виж също

Източник: Wikipedia

Китайските войски стартират масови военни учения на територията на Южнокитайско море

Въпреки че е спорна територия, Китай не отстъпи и предприе военните учения Южнокитайско море се …