Валутни курсове за 18.04.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / Свят / Северна Америка / Хилари Клинтън „отваря” преднина пред Доналд Тръмп

Хилари Клинтън „отваря” преднина пред Доналд Тръмп

След масовото убийство в Орландо и потвърденото обещание да забрани на мюсюлманите да влизат в страната Доналд Тръмп успя временно да намали преднината на Хилари Клинтън в президентската надпревара до девет пункта.

Това бе за кратко и претендентът за президент от Демократическата партия отново възвръща двуцифрената разлика с кандидата на републиканците.

По данни от последно социологическо проучване 46,6% от американците биха подкрепили Клинтън, а 33,3% – Тръмп. 20,1% не подкрепят никого от двамата.

Един от делегатите за национален конгрес на Републиканската партия от Вирджиния е завел федерално дело в опит да предотврати задължителното гласуване за евентуална номинация на кандидатурата на Тръмп на конгреса идния месец. Карол Корел младши от Уинчестър, известен като „Бо”, защитава тезата си, че ако го принудят да гласува против съвестта си, му нарушават конституционните права, а той няма намерение да подкрепи Тръмп, защото го смята за неподходящ за поста президент на Съединените щати.

Хилъри Клинтън
Хилъри Клинтън, Източник: Facebook / @hillaryclinton

Щатският закон повелява углавни наказания за тези, които не гласуват на първия тур за победителя на първичните избори на Реубликанската и Демократическата партия. Тръмп е победителят на тези избори във Вирджиния при републиканците, а Клинтън – при демократите. Жалбата, подадена от Корел във федерален съд в Ричмънд, има за цел съдебното решение да е задължително за всички делегати на партийните конгреси на двете водещи партии.

Виж също

Виза Канада

Надцакването с визи между Европа, САЩ и Канада продължава

Натиск върху Европейската комисия да вземе до 12 юли становище по отношение на безвизовото пътуване …