Валутни курсове за 29.03.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / Свят / Северна Америка / Хилари Клинтън не дава ядреното копче на Доналд Тръмп

Хилари Клинтън не дава ядреното копче на Доналд Тръмп

На предизборна проява в Кълъмбъс, Охайо, Хилари Клинтън остро разкритикува кандидата на Републиканската партия Доналд Тръмп и нарече идеите му „опасни” и „водещи към рецесия”.

Тя демонстрира пренебрежение към „безразсъдния и нехаен” конкурент за президентските избори.

Кандидатът на Демократическата партия коментира иронично, че Тръмп може да е автор на много книги за бизнеса, но всички приключват на 11-а глава, до закона на банкрутите и затова той не трябва да получава нито ядреното копче, нито да има аспирации към икономиката. Според Клинтън Тръмп е „крал на задлъжняването” и е докарал до фалит много от компаниите си, които са натрупали огромни дългове, а много хора са останали без работа.

Хилари Клинтън произнесе 45-минутна реч под надслов „По-силни заедно”, което е и слоганът на кампанията й, но по-голямо внимание бе отделено на Тръмп, отколкото на нейните виждания за управление. Това предизвика остра реакция от екипа на милиардера и бяха зададени контриращи въпроси относно „поведението и преценките на г-жа Клинтън”.

Самият Тръмп не остана длъжен на опонентката си и излезе в социалните мрежи с риторичния въпрос:

„Как може Хилари да ръководи икономиката, щом като не може дори да праща имейли, без да подложи цялата нация на риск?”

Клинтън отговори задочно с примери от богатата бизнес биография на милиардера и подчерта, че е твърде темпераментен, за да води икономиката на страната. Експериментите му ще навредят на работещите, които още не могат да се съвземат от финансовата криза през 2008 г. Той може и да се гордее с подхода си, но това си е негов избор, а щом желае да става президент, изборът вече е на всички.

Доналд Тръмп
Доналд Тръмп. Източник: Wikipedia

Доводите си Клинтън илюстрира с част от идеите на милиардера като тази да продават активи и да спрат плащанията по дълга, което ще доведе до масова паника. Тя добави и други негови констатации от рода, че заплатите са твърде високи, а бременните служителки са „неудобство”.

Не останаха без коментар и непубликуваните данъчни декларации на Тръмп и Клинтън допусна, че опонентът й има от какво да се притеснява, защото най-вероятно хората биха разбрали от тях, че не е толкова богат, за колкото се представя.

В края на аргументацията си Хилари Клинтън се позова на доклад на „Муудис”, според който вижданията на Тръмп биха предизвикали рецесия, която ще доведе до увеличение на безработицата с 3,5 млн души.

Виж също

Виза Канада

Надцакването с визи между Европа, САЩ и Канада продължава

Натиск върху Европейската комисия да вземе до 12 юли становище по отношение на безвизовото пътуване …