Валутни курсове за 18.04.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / Свят / Европа / Канада обмисля да изпрати военни в Източна Европа

Канада обмисля да изпрати военни в Източна Европа

Канадското правителство обмисля възможността да се изпратят 100 военни в Източна Европа. Премиерът Джъстин Трюдо смята да извърши това действие с цел „сдържане на руската агресия“, информира „Коммерсант“. В настоящия момент в Полша са изпратени 200 канадски военни на обучението „Анаконда“, провеждано от НАТО. По-рано от канадското разузнаване бе публикуван доклад, според който външната политика, която Русия води, е представена като причина за безпокойство.

Джъстин ТрудоНа заседание на НАТО, започнало вчера в Брюксел, въпросът за Русия се превърна в първа точка от дневния ред на министрите на отбрана. Всички останали теми, които бяха подготвени за дискутиране, в това число наболелите проблеми с миграцията и тероризма, останаха на заден план.

По източния фланг на Алианса се наблюдава по-силно военно присъствие. В Полша и Естония се водят големи военни учения, които предизвикаха негативна реакция от страна на най-голяма държава в света. Йенс Столтенберг, който е генерален секретар на НАТО, заяви пред руски журналист, че източното присъствие от страна на обединението, ще бъде прекратено, тогава когато от НАТО сметнат за необходимо.

Виж също

Източник: Wikipedia

Камион-убиец прегази 80 души в Ница

За най-малко 80 жертви сред които и поне 6 деца съобщава прокуратурата в Ница, след …