Валутни курсове за 29.03.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / Криминални / Той, тя и той: Кавга между десетокласници за момиче завърши с наръган тийнейджър

Той, тя и той: Кавга между десетокласници за момиче завърши с наръган тийнейджър

МВР потвърди, че в столицата се е разразил ужасен скандал заради момиче

16-годишно момче, обучаващо се в 23-то СОУ „Фредерик Жолио-Кюри“ си е позволило да наръга друг възпитаник на същата гимназия с нож. Ужасната случка се е случила вчера.

Кварталът, в който е разположено училището е „Подуяне“, а сигналът, оставен на спешния телефон 112 е подаден около 10 часа. На местопрестъплението веднага са изпратени спешните коли на полиция и линейка.

23-то СОУ „Фредерик Жолио-Кюри“
Източник: Wikipedia

Първоначално дадената информация по случая сочи, основната причина за жестокия спор на двете момчета, възпитаници на 23-то СОУ са се скарали заради 16-годишна девойка. Спорът не стихнал, а по-малкият 16-годишен гимназист ненадейно извадил нож и без да се замисли наръгал една година по-големият си съгимназист. В резултат на това, 17-годишното момче е отнесло  нараняване в бедрото.

Съучениците на скандалджиите потвърждават, че свадата между двамата наистина е станала заради трето лице – 16-годишно момиче.

Преки очевидци на спречкването споделят, че други ученици и една учителка са се опитали да спрат случващото се, но уви – безуспешно. По думите им става ясно, че охранителите на 23-то СОУ не са мръднали пръста си, а само са наблюдавали.

Раненият гимназист е съпроводен до болнично заведение, където да му бъде указана помощ. Органите на МВР съобщиха, че потърпевшият младеж е добре и раната му не е толкова сериозна.

Другият – 16-годишният престъпник, е бил намерен в апартамента на негов другар, а от МВР вече са успели да го задържат

Разследването е в своя ход.

Виж също

Източник: Wikimedia/Иван Иванов

Пострадала при жестока катастрофа в Търновско е с опасност за живота

30-годишна жена от с. Батак е претърпяла катастрофа, при която е получила множество сериозни травми, …