Валутни курсове за 29.03.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / България / Общество / Каварна: Ухапан от пепелянка мъж едва не загина

Каварна: Ухапан от пепелянка мъж едва не загина

Източник: Pixabay
Източник: Pixabay

Професионализмът на лекарите е спасил живота на човека

Пепелянка едва не уби баща ми“ – този статус пусна в социалната мрежа жена на име Стойка Иванова от Каварна. С тези думи тя обобщава случилото се с баща й нещастие.

Иванова сподели с подробности как в края на минали месец – на 30-то число, в близост до СОУ „Стефан Караджа“ и по-конкретно на улица „Райко Даскалов“, пепелянка е ухапала баща й.

Жената е изключително благодарна на всички медици, които токова коректно  и внимателно са се погрижили за пострадали мъж.

Пепелянката е една от най-опасните змии, разпространени в Европа. Дължината на зъбите й достига до 13 мм. Освен това, този вид змии са известни със силно действащата си отрова. Самото тяло на влечугото достига дължина от 50 до 70 см. Може да бъде открита по цялата територия на България, но предимно обитава открити, каменисти, места, на които може да се препича. Може да я срещнем и сред гъсти, обрасли с висока тревиста растителност като папрати и храсталаци. Пепелянката обича да се крие под земята, затова внимавайте ако попаднете на подобни дупки.

 

Виж също

Източник: Wikipedia

2577 данъчни проверки за месец по Черноморието

До два пъти се увеличават оборотите на дискотеки по Северното Черноморие, след като са поставени …