Валутни курсове за 25.04.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / Спорт / Исландският президент Йоханесон ще бъде сред останалите запалянковци, а не във ВИП ложата

Исландският президент Йоханесон ще бъде сред останалите запалянковци, а не във ВИП ложата

Новият президент на Исландия, Гудни Йоханесон ще бъде сред останалите фенове на викингите, а не във ВИП ложата на тазвечершния мач.

Гудни Йоханесон
Гудни Йоханесон, Източник: Facebook / @gudnith2016

Дербито от четвъртфинала на Евро 2016 ще се проведе между Франция и Испания на Стад дьо Франс в Париж. По повод желанието си да е сред агитката на исландците, новоизбраният президент, който все още не е официално встъпил в длъжност Йоханесон каза: “Защо ми е да седя във ВИП ложата и да отпивам шампанско, когато мога да направя това във всяка точка на света? Не, аз ще съм на трибуната с нашите запалянковци и ще съм с фланелка на националния отбор на Исландия! Тимът на Франция? Не бива да ни подценяват“.

Президентът е един от примерите, че макар и малочислени като население, исландците са задружен народ, който подкрепя своите. Като доказателство на този неоспорим факт са и думите на вратаря на националите Ханес Халдарсон, който заяви: “Нашите фенове ни поддържат така силно, че въобще не ни интересува колко ще са тези на другия отбор”.

Междувременно на хиляди километри от френската столица, в Рейкявик пред магазина, в който се продават екипи на националния отбор на страната се стекоха десетки хора, чакащи за нова доставка от ценните гащета и тениски. За тяхно огромно съжаление пратката, която идва от Италия закъсня.

На мача тази вечер ще се реши, кой ще е противникът на Германия на полуфиналния мач в четвъртък 7 юни. В първото дерби от ½  – финала, лице в лице ще се изправят съотборниците в Реал Мадрид, Кристиано Роналдо (Португалия) и Гарет Бейл (Уелс). Припомняме, че Португалия премахна от пътя си към полуфиналите Полша, а Уелс се погрижи за Белгия.

Виж също

Анди Мъри (от ляво), Източник: Wikipedia

Трета титла от Големия шлем за Анди Мъри

Шотландецът Анди Мъри спечели финала на Уимбълдън срещу представителя на Канада Милош Раонич с 6–4, …