Валутни курсове за 28.03.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / България / Близо до Вас / Инцидент с невръстно дете в смолянска забавачка

Инцидент с невръстно дете в смолянска забавачка

5-годишен малчуган бе ударен с метален предмет

Дете на 5 години е пострадало при инцидент, докато е било оставено на грижите на детска градина.

Вчера след обяд в двора на детско заведение в кв. „Устово“ в Смолян, 5-годишното дете е било ударено от друго момче по главата. Предметът е бил метален, а нападателят е връстник на пострадалият малчуган .

Родителите на пострадалото дете ще предприемат наказателни мерки, като първо ще подадат жалби до община Смолян и Регионалния инспекторат по образование.

За случилото се те обвиняват учителката Снежана Тодорова. Родителите твърдят. че жената не нито е успяла да реагира подобаващо, нито е извикала Бърза помощ. Въпреки тези тежки обвинения, учителката смята, че подобно нещо няма и тя е постъпила именно както е трябвало.

Люлка
Източник: Pixabay

Тодорова коментира инцидента по следния начин: „Това се случва в 17 часа, когато си взимат децата. Взех раненото дете, майката идва в този момент при чешмата, грабва го и тръгват ядосани. Знам, че се реагира веднага, щях да извикам Бърза помощ, Как ще го оставя“.

Бащата на нараненото дете – Андриян Георгиев недоумява как е могъл да остави детето си в детската градина и ясно подчертава, че не е съгласен с българското законодателство: „Защото държавата ме задължава да го дам на детска градина. Ние даваме за материали, за вода, за паркет, за юргани в групата. Оставям здраво дете, просто искам да си го взема здраво“.

Виж също

Варна

Без изненади в конкурса за главен архитект на Варна

Заемащият длъжността главен архитект на Варна Виктор Бузев очаквано спечели конкурса за длъжността, след като …