Валутни курсове за 20.04.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / Криминални / Интерпол: Издирваме трафиканти на бежанци, сред тях са и 2-ма българи

Интерпол: Издирваме трафиканти на бежанци, сред тях са и 2-ма българи

С названието „Инфра хидра“ е наречена последната стартирала от Интерпол операция. Тя е конкретно насочена към борбата с тези, които организират и подпомагат нелегалната миграция в цяла Европа.

В играта са намесени и българи

Кольо Колев
Кольо Колев, Източник: Интерпол

Десет са основните престъпници, обявени за издирване от Двама от тях са граждани с български произход. Името на първия е Кольо Георгиев Колев – обвинен за превоз афганистански мигранти от България в Австрия. Другият опасен престъпник е Амер Тхрон, който е издирван по обвинение в трафик на иракчани през българската граница. Информацията е налична и на сайта на Интерпол interpol.int. и всеки, който разполага с някаква информация може да бъде полезен на издирвателите.

Операцията е дала своя положителен резултат – 57 души са били открити и арестувани. В сайта на Международната организация на криминалната полиция е поместен и списък, съдържащ общия брой на издирваните лица –  180 души от 31 държави.

„Топ 10“ на най-издирваните

Сред десетте най-издирвани от Интерпол нарушители на закона фигурира и името на Мариана Кручереску, която си е позволила са ескортира мигранти през границата между Унгария и Австрия. За тази своя помощ Кручереску е получавала по 3 000 евро. Тя е призната за виновна заради организирането на престъпна групировка с цел нелегален трафик на хора.

Ван Вин Нгуен е друга „превозвачка“ на мигранти от Виетнам в Европа.

Другият издирван е Ян Абдула – афганистанец, който освен че е превозвал мигранти е и фалшифицирал документи.

Националното полицейско управление на Унгария не остана безучастно относно издирвателната операция. На интернет страницата си, управлението публикува официалната европейска и международна заповед за арест на българския гражданин Кольо Георгиев Колев. Това описание е придружено и от снимка на търсеното лице.

Специалистите от Унгарският център за международно наказателно сътрудничество апелират всеки, който разполага с някаква информация за заподозряното лице, незабавно да потърси връзка с центъра. Анонимността му ще бъде уважена.

Виж също

Източник: Wikimedia/Иван Иванов

Пострадала при жестока катастрофа в Търновско е с опасност за живота

30-годишна жена от с. Батак е претърпяла катастрофа, при която е получила множество сериозни травми, …