Валутни курсове за 29.03.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / Разни / Наука / Израелското правителство ще се бори срещу социалните медии с помощта на закон

Израелското правителство ще се бори срещу социалните медии с помощта на закон

Гилард Ердан нарече Facebook чудовище

Израел смята, че Facebook възпрепятства работата на органите на реда. Гилард Ердан, вътрешният министър на Израел обвини Марк Зукърбърг, създателят на Facebook, че не прави всичко по силите си, за да предотврати насърчаването на терористични действия срещу държавата.

Facebook
Източник: Pixabay

Това не е първият път, в който еврейската държава отправя подобни обвинения срещу социалната мрежа. Според правителството Facebook е явява като канал, който насърчава атаки срещу сигурността в държавата.Facebook днес саботира работата на израелската полиция, защото когато израелската полиция се обърне към тях и става дума за жител на Юдея или Самария, Facebook не сътрудничи„, заяви Ердан в изявление пред телевизия „Втори канал“. Според него социалната мрежа е била причина за революция в световен мащаб, но след като терористичната вълна заляла света, Facebook се е превърнал в чудовище. Вътрешният министър също коментира, че когато се говори за изтриване на публикации, които имат подтикващ към насилие характер, от Facebook се предържат към критериите си, които са изключително високи.

Като бъдеща мярка срещу публикации с подобен характер, израелското правителство предвижда прокарването на законова уредба, която да задължава различните социални медии да премахват публикации, които имат за цел насърчаването към терористични действия към Израел. Гиралд Ердан се обърна с призив към целия народ, да засипят създателя на Facebook със съобщения, в които изискват от него да се грижи по-добре за своята интернет платформа.

Виж също

iNext

BMW в партньорство с Intel и Mobileye пускат нова супер кола робот

BMW, Intel и Mobileye подписаха споразумение за разработването на автономна кола. Нейното наименование ще бъде iNext. …