Валутни курсове за 19.04.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / България / Близо до Вас / Продължава издирването на 9-годишния Станимир, който се изгуби в горите около карловското село Богдан

Продължава издирването на 9-годишния Станимир, който се изгуби в горите около карловското село Богдан

Продължава издирването на Станимир Мичков, на 9 години, който изчезна в понеделник край село Богдан. В търсенето на момчето се е включил и делтапланер.

Издирването се извършва в радиус от около 4-5 километра около селото. По думите на кмета на Богдан, Христо Иванов, теренът не позволява нощно претърсване, тъй като представлява неизползваеми земеделски имоти, които са обрасли с висока трева и обградени с нискостеблени дървета. Местните органи на реда и доброволци взеха участие в търсенето на Станимир, обхождайки около 1 000 дка. През последните 48 часа, 35 униформени от Карлово, Хисаря, както и спецгрупа за издирване от Пловдив безрезултатно обикалят района. Общият брой на доброволците е около 20 души, сред които са и членове на ловната дружинка в селото и служители на държавното лесничейство. За акцията са използвани и кучета.

Станимир изчезнал в понеделник следобед, когато заедно с майка си Павлина, извеждали домашните животни на паша. Момчето се загубило в една от горите край селото. По-късно същия ден майка му подава сигнал в полицията в Карлово. В момента, когато 9-годишното дете е изчезнало е носело дънки и синя блуза, сред отличителните белези е и това че то носи очила. Неговата височина е около 140 см, а косата му е кестенява.

Гора
Източник: Pixabay

От полицията все още работят по различни версии за безследното изчезване на Станимир. Макар че, многократно са проведени разпити с майката му, вторият му баща Иван Стойков, както и други жители на селото, все още няма ясното по случая, нито задържани. Допълнителни усложнения се пораждат и от факта, че майката на Станимир е с интелектуална недостатъчност и не може напълно да помогне на разследващите.

Виж също

Варна

Без изненади в конкурса за главен архитект на Варна

Заемащият длъжността главен архитект на Варна Виктор Бузев очаквано спечели конкурса за длъжността, след като …