Валутни курсове за 19.04.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / Разни / Лайфстайл / Дефицит на невестите в Босна

Дефицит на невестите в Босна

Босненско село: Трябват ни невести

Крушев дол е Босненското село, разположено край Сребреница. То е известно още под прозвището „Село на ергените“. По радио Свободна Европа се чу, че именно ергенското село обявява конкурс за невести.

През хубавите времена, когато селото е просперирало броят на жители му е бил около 400. В момента насилието не надхвърля повече от тридесет и забележете – всички са мъже. Самите те разкриват, че са изселници, а селцето им и буквално страда от липса на женско присъствие. Въпреки че живеят сами, мъжете там са привидно запазени.

Босненска сватба
Източник: Pinterest / aki akica

Един от ергените – Заим Омерович споделя , че жените наистина по-рядко се връщат в селото. В момента има приблизително 13-14 ергени. Омерович допълни нещо наистина интригуващо: „А и тези, които са женени, ги броим за ергени, защото жените им не са с тях„.

Именно защото жените ги няма в това кътче на света, самотните мъже от Босненското село обявиха конкурс за невести. Ергените изрично подчертаха основните изисквания към настоящите булки – те да бъдат работни. В това число да готвят вкусно и да умеят да въртят домакинството.

Виж също

Източник: Pixabay

Често ли изтървате във вода смартфона си? Ето как да го „спасите“

Забравете за купата, напълнена с ориз и приветствайте пясъчната котешка тоалетна Тенденцията хората случайно да …