Валутни курсове за 25.04.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / България / Политика / Медийният гигант Делян Пеевски си купува и печатница

Медийният гигант Делян Пеевски си купува и печатница

Фирма, която е пряко свързана с депутата Делян Пеевски финализира сделката за покупката на най-голямата печатница за вестници в България. За продажбата на „Печатница София“, която бе част  „Медийна група България холдинг“, вестник „24 часа“ пише, че е „част от плана за преструктуриране на бизнеса и погасяване на данъчни задължения към държавата чрез продажба на активи„.

„Медийна група България холдинг“, контролирана от Венелина Гочева, притежава ежедневниците „24 часа“, „България днес“, 8 седмичника, 7 сайта, 5 списания и издателска къща „Труд“. Според публикуваната информацията в „24 часа“, холдинга ще се концентрира върху издателска дейност и развитие на интернет продукти.

Печатарска пресаВ партидата на „Печатница София“ ЕАД в търговския регистър на 1 юни е внесено заявление с договор за покупко-продажба от 20 май. Като купувач е посочена фирмата „А. Е. Бест съксес сървисис България“ ЕООД, която принадлежи на едноименната кипърска офшорна компания. Владимир Георгиев, машинен инженер на 63 години, е назначен за управител. Неговото име се свързва и с дружеството „Принт трейдинг“, в което Георгиев е председател на борда на директорите и „ИПК Родина 1“, намиращо се до летище София и построено с над 80 млн. лева кредити от КТБ, взети от Ирена Кръстева и Делян Пеевски.

Виж също

Източник: Pixabay

Проектът АЕЦ „Белене” е пагубен за България, според Валери Симеонов

Излезлият напоследък отново на дневен ред проект за АЕЦ „Белене” предизвика коментара на съпредседателя на …