Валутни курсове за 20.04.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / България / Близо до Вас / Двама души блокирани заради отнесен мост

Двама души блокирани заради отнесен мост

Проливните дъждове продължават. На места локални наводнения причиниха затваряне на пътища.

В община Троян обстановката е усложнена.

Двама души са блокирани заради отнесен релсов мост в село Калейца, съобщи кметът на Троян Донка Михайлова. Поддържа се връзка с тях и те са в добро здраве, а веднага щом е възможно, ще започнат работи по възстановяването на моста.

Най-обилни са били валежите в районите на Шипково, Терзийско, Дълбок дол и Калейца, а реките Команска и Ръждавец са увеличили многократно дебитите си. Шосето от републиканската пътна мрежа Троян – Шипково е под вода, след като непочистените дерета и водоскоци са прелели понесли със себе си дървета и наноси.

В Шипково е паднала подпорна стена на детска градина.

ДъждПриземни етажи и мазета на къщи са под вода в Карлово  след проливния дъжд, продължил повече от час. В няколко селища на общината има наводнения, а положението в Дъбене е тежко. Залят е участък от пътя между селото и Карлово, а пожарната отводнява обекти и отпушва шахти.

Пътят Вардим – Новград в община Свищов е затворен заради наноси, достигнали до метър височина. Екипи на Областното пътно управление във Велико Търново и местната пожарна работят по разчистване на трасето, а движението е пренасочено през гр. Бяла.

Дъждът е нанесъл сериозни щети и в с. Царевец.

Три моста са под вода, има и наводнени къщи.

В русенското село Червен е паднала градушка с големина на орех. В ранния следобед се е разразила буря, соято е повалила дървета и прекършила клони, но няма данни за наводнени къщи.

С жълт код за опасност от поройни валежи и грамотевични бури предупреждават синоптиците за три области в Югоизточна България. В Хасково, Ямбол и Бургас се очакват интензивни валежи, придружени с грамотевици и пориви на вятъра. Ще има условия за градушки. Жълтият код е предупреждение от локални наводнения, а шофьорите трябва да внимават за намалена видимост и опасност от аквапланинг по наводнените шосета.

При гръмотевична дейност трябва да се внимава в планината, горските и открити местности, защото има опасност от поразяване от мълния.

За останалите части на страната се очаква валежите да спират, но облачността ще бъде все така значителна.

С гъста есенна мъгла осъмнаха жителите на Велико Търново тази сутрин и по нищо не личеше, че сме на прага на лятото.

Остава да очакваме добри новини от синоптиците, а и природата най-после да укроти силата си.

Виж също

Варна

Без изненади в конкурса за главен архитект на Варна

Заемащият длъжността главен архитект на Варна Виктор Бузев очаквано спечели конкурса за длъжността, след като …