Валутни курсове за 25.04.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / Спорт / Григор намери пътя към победата след 6 поредни загуби

Григор намери пътя към победата след 6 поредни загуби

Серията на Григор Димитров от шест поредни загуби приключи на любимата му трева в първия кръг на „Уимбълдън” след победа в три сета над Бьорн Фратанджело.

Резултатът в отделните сетове е 6–3, 6–4, 6–2.

Мачът започна с проблеми в подаването на американеца, който допусна точка за пробив, но с бекхенд воле я неутрализира, а по-късно си взе и гейма.

При 3–2 за Григор Фратанджело се пропука – първо направи двойна грешка, а след това още две предизвикани и българинът се сдоби с пробив аванс. Димитров бе намерил точността и силата на форхендите си, които толкова му липсваха в предишните мачове и без проблеми успя да поведе със сет аванс при 6–3.

Американецът започна колебливо и втория сет и загуби още първото си подаване, след като допусна двойна грешка и форхенд в аут. Григор заложи на сигурността и се концинтрира към това да си взема подаванията. Въпреки това Фратанджело без малко да допусне още един пробив при 2–4, но се концентрира и с два аса намали на 3–4. Григор сервираше за сета при 5–4, но допусна моментно разсейване и с две двойни грешки изостана с 15–30, но гръмотевичен сервис му помогна да преодолее трудния момент, последва прецизен смаш и добре подготвено излизане на мрежата и сетът приключи с 6–4.

Фратанджело нямаше какво да губи и трябваше пределно да се концентрира в началото на третия сет, ако не искаше бързо да стегне багажа.

Вместо това допусна двойна грешка и още една от воле и предаде подаването си.

Григор Димитров
Григор Димитров, Източник: Wikimedia

Григор дръпна с 3–1, но спадът в концентрацията на американеца продължи, Димитров усети това и с мощен минаващ удар довърши съперника, който сгреши и вече изоставаше с два пробива за 1–4. Стигна се до 5–2 за Григор, който сервираше за мача. Нова двойна грешка и удар с рамката на ракетата доведоха резултата до 30–30, но българинът бързо се концентририа и притисна Фратанджело, който допусна две предизвикани грешки и мачът приключи с нов убедителен сет за Димитров – 6–2.

Така Григор ще играе с Жил Симон във втория кръг на турнира, но французинът му е неудобен съперник и нашето момче трябва да вложи много старание, за да успее да го пречупи.

Виж също

Анди Мъри (от ляво), Източник: Wikipedia

Трета титла от Големия шлем за Анди Мъри

Шотландецът Анди Мъри спечели финала на Уимбълдън срещу представителя на Канада Милош Раонич с 6–4, …