Валутни курсове за 24.04.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / Криминални / Година след убийството на Георги Игнатов, виновен все още няма

Година след убийството на Георги Игнатов, виновен все още няма

На днешния ден преди една година бе открит 16-годишният Георги Игрнатов с прободни рани на пейка в Борисовата градина. Към днешна дата виновен за убийството на момчето няма. От МВР уверяват, че по случая се работи усилено.

След престъплението главният прокурор Сотир Цацаров каза, че от полицията работят и по версията, че убийството е акт, породен от лични мотиви. Той също заяви, че по случая се работи с най-доброто, с което МВР и прокуратурата разполагат.

В изявлението си Румяна Бъчварова съобщи, че версията за убийство, породено от страст. Основните възможни сценарии, по които полицията работи са сбиване между спортни запалянковци от различни клубове, въоръжен грабеж и конфликт при неизяснени обстоятелства.

Четири дни след смъртта на Георги, от полицията пуснаха за издирване предполагаемия убиец. За доказателство бяха използвани кадри от района на бруталното убийство, на които младеж бяга от местопрестъплението.

Като сътрудници на МВР в обработването на кадрите се включиха и експерти от ФБР. В следствие на това, месец след смъртта на 16-годишното момче бяха разпространени и по-ясни кадри, на които се вижда в близък план основният заподозрян, както и следи от кръв. От МВР излязоха с призив към гражданите, които са били в района на убийството, около сградата на БНР, ул. „Драган Цанков“ или около метростанцията „Васил Левски“, да изпратят ако разполагат със снимков материал или видеозаписи.

Георги ИгнатовГлавен комисар Христо Терзийски, директор на „Национална полиция“ каза по случая: „Това е изключително важно разследване, защото става дума за млад човек, без криминални регистрации и са включени всички екипи от криминалните отдели на СДВР и ГД „Национална полиция“.

След месеци на разследване, обаче виновен за смъртта на Георги – няма. Въпреки призива на МВР за съдействие от страна на гражданите, изглежда че убиецът на ученика е изчезнал безследно.

Родителите на изчезнали или покойни деца започнаха борба, януари тази година, срещу опитите за потулване на случаи от типа на Георги и срещу некомпетентно, водените разследвания. Техният адвокат Яничка Методиева, призова за промени в НПК, според които в случай на изчезване или смърт на човек близките на заподозрения да нямат право да отказват даването на показания, а самият заподозрян да не може да отказва изследване с детектор на лъжата.

За последните няколко години, това е третото убийство в Борисовата градина. Студентът по медицина Михаил Стоянов бе убит там през 2008 година, а през 2011 Яна Кръстева бе удушена на една от алеите.

Виж също

Източник: Wikimedia/Иван Иванов

Пострадала при жестока катастрофа в Търновско е с опасност за живота

30-годишна жена от с. Батак е претърпяла катастрофа, при която е получила множество сериозни травми, …