Валутни курсове за 28.03.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / България / Близо до Вас / Водолази обхождат с лодка реката, за да открият второто изчезнало момче във Велико Търново

Водолази обхождат с лодка реката, за да открият второто изчезнало момче във Велико Търново

Тялото на едното от изчезналите в Янтра момчета от Дома за деца, лишени от родителски грижи „Пеньо и Мария Велкови” във Велико Търново бе открито.

Десет водолази търсят младежите в буйните води на реката

Тялото на намереното момче е било на 30 метра от мястото, където двамата са влезли да се разхладят от жегата.

Директорът на Областната противопожарна служба Красимир Кръстев обобщава, че районът, който се обхожда, е много сложен и труден, защото реката е буйна след обилните валежи през изминалата седмица. Водолазите обръщат всеки квадратен метър, но водите са кални и това затруднява разпознаването на предметите.

Момчетата са възпитаници на дома и са на 14 години. Изчезнали са в събота, когато са отишли да се къпят в реката. Те са се подписали в книгата за излизане, но не са споделили къде отиват.

Третото момче, което подава сигнала за изчезването им и е било с тях, споделя, че след като са решили да се къпят, се спуснали по стръмния скат под паметника „Асеневци”. Когато двамата нагазили в двуметровия вир, то се уплашило и излязло.

Малко след това видяло как буйната вода поглъща двамата

река Янтра, Велико Търново
Източник: Wikimedia

След като изчакало малко и приятелите му не се появили, подало сигнал на 112. Екипи на полицията и пожарната се отзовали веднага и петима огнеборци, трима водолази и множество полицаи започнали издирването. Във вир, дълбок три метра, под ипровизирания плаж в района на паметника, било открито тялото на едното момче. Екипът обхожда с лодка участък по течението на реката с дължина километър и половина, от мястото, където е открито тялото, до бента под Хуманитарната гимназия.

Виж също

Варна

Без изненади в конкурса за главен архитект на Варна

Заемащият длъжността главен архитект на Варна Виктор Бузев очаквано спечели конкурса за длъжността, след като …