Валутни курсове за 19.04.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / Криминални / Велинград: Огнена стихия отне живота на 72-годишен мъж

Велинград: Огнена стихия отне живота на 72-годишен мъж

Източник: Pixabay
Източник: Pixabay

Предположенията сочат, че по всяка вероятност пожарът е в следствие от неизгаснали свещи

От областната противопожарна служба във Велинград съобщиха, че в съботния ден се е разразил пожар, жертва на който е 72-годишен мъж. 

Сигналът за станалата злополука е подаден в ранната съботна сутрин от съседи на опожарената постройка. Те са съобщили, че от близко намираща се стара къща се носи съмнителен дим. На мястото на огнения инцидент е изпратен противопожарен екип, членовете на който действали светкавично и успели да потушат пламналата сграда. Специалистите открили тялото на 72-годишен мъж, което било в полуобгорено състояние. Името на жертвата остава анонимно. Началникът на областната противопожарна служба комисар Иван Панайотов коментира случилото се с думите, че по всяка вероятност пожарът е пламнал предишната вечер или е по-вероятност е причинен от запалени свещи.

Оказа се, че електрическото захранване на имота отдавна е било спряно, заради натрупани неплатени задължения. За да има все пак някаква светлина, в стаите са били използвани свещи.

Повече от вероятно е пожарът да се е разразил, именно заради неизгаснали свещи. Предполага се, че живущият е заспал, а горящите свещи са били забравени. В следствие на което са пламнали редица вехтории. Спасителният екип описва тези вещи не като горящи, а тлеещи елементи. Констатирано бе, че вероятно 72-годишният мъж е загубил живота си заради прекомерното поглъщане на дим. Заради вътрешното разпределение на къщата, съседите са забелязали пожара чак на следващия ден.

 

Виж също

Източник: Wikimedia/Иван Иванов

Пострадала при жестока катастрофа в Търновско е с опасност за живота

30-годишна жена от с. Батак е претърпяла катастрофа, при която е получила множество сериозни травми, …