Валутни курсове за 16.04.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / Разни / Култура / Българската баница влезе в белгийска класация

Българската баница влезе в белгийска класация

Един от най-популярните белгийски вестници, рекламира българската баница в класацията си 15 идеи за срещи със световната кухня. „Не можем да хапваме едно и също в четирите края на света, навсякъде храната е различна заради климата, природата, обичаите. Всяка кухня е интересна, но тези 15 предложения дават възможност да се отиде на почивка там, където туристът би открил нещо наистина необичайно„, се казва в статията.

Освен, че баницата е отбелязана като едно от 15 кулинарни изкушения, още са изброени различни нейни разновидности, според региона, в който се приготвя – с яйца и сирене, с ориз, лук, тиква, зеле, спанак или с месо.

БаницаСпоред информация от белгийските медии, България се превръща в една от най-предпочитаните туристически дестинации от тяхна страна. Заради проблема с бежанците в Гърция и Турция, големия поток туристи ще изберат българското Черноморие за летните си ваканции. След проучване направено в Белгия, онези които до сега са купували почивки в Тунис, тази година ще изберат България, заради европейската принадлежност, липсата на заплахи от терористични атаки, политическата стабилност на страната и разбира се ниските цени.

По данни на Националният статистически институт за 2015 година 100 777 белгийци са посетили България, като най-висок е процента на посещение през юли – 28,24%. От страните в Западна Европа (Франция, Белгия, Холандия, Германия, Австрия, Швейцария), обаче, Белгия се нарежда на пета от общо шест позиции. За цялата година са отчетени 1 427 668 посещения на граждани от посочените държави. Германия държи челната позиция в класацията с 58%, французите и австрийците се нареждат на второ и трето място с по 1/8  всяка от общия брой посетили България.

Най-голямо туристическо присъствие е отчетено от румънски, турски и гръцки граждани – 3 762 222 или 40% от всички регистрирани на влизане в България чужденци.

Виж също

Източник: Wikipedia

Пловдивският зоопарк ще се погрижи за камилите като климатизира обитанията им

Редица модерни придобивки очакват обитателите на зоологическа градина в Пловдив Розовото фламинго буквално обича да …