Валутни курсове за 24.04.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / Свят / Европа / Победата на Брекзит е триумф на политичеките амбиции на Фараж

Победата на Брекзит е триумф на политичеките амбиции на Фараж

Източник: Pixabay
Източник: Pixabay

На специална пресконференция лидерът на Партията на независимостта на Великобритания Найджъл Фараж заяви, че подава оставка, защото чрез победата на идеята за Брекзит е изпълнил политическата си амбиция.

Битката му не е била за кариера, а защото желанието му е било нацията да се развива и управлява самостоятелно.

Оставя партията в добро състояние и с безрезервната му помощ тя ще продължи да печели привърженици, допълни той.

Пътят навън от общността е начертан, но все още условията за напускането са неясни. Наблюдава се тенденция за отстъпки от страна на правителството и ако лейбъристите продължат да се отдалечават от интересите на избирателите си, може би добрите дни за партията предстоят, изказа предположение Фараж в официалното изявление.

Да водиш Партията на независимостта на Великобритания е било трудно начинание в тези напрегнати условия, но в крайна сметка си е струвало, а сега страната се нуждае от премиер, който да подкрепя Брекзит, уточни политикът. Кампанията за излизане от ЕС е успяла, а сега политиците трябва да съсредоточат усилията си да извоюват добра сделка за Великобритания. Фараж ще изкара мандата си като евродепутат, но намерението му за оттегляне е окончателно и няма да го промени в последния момент, както на парламентарните избори миналата година.

Фараж не коментира името на свой наследник, но пожела „най-добрият да победи”

Новият премиер на страната трябва да прояви твърдост и да не се поддава на натиска за прилагане на принципа за свободно придвижване на хора, стоки и услуги, който е условие за достъп до единния европейскипазар. Фараж изрази надежда, че бъдещият министър-председател ще ускори процеса по напускане на ЕС и това ще стане за по-кратък период от две години.

Виж също

Източник: Pixabay

Проектът АЕЦ „Белене” е пагубен за България, според Валери Симеонов

Излезлият напоследък отново на дневен ред проект за АЕЦ „Белене” предизвика коментара на съпредседателя на …